- hirdetés -

A Mol bruttó két forinttal csökkentette a 95-ös benzin és három forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Ennek ellenére a jelenlegi benzin- és gázolajár is jóval magasabb, mint tavaly ugyanekkor.

A július 18-i csökkentésnek köszönhetően a benzin literenkénti átlagára 397 forintra, a gázolajé pedig 405 forintra csökkent. Legutóbb egy héttel korábban változott az üzemanyagok ára, akkor a benzin ára három forinttal csökkenve 399, míg a gázolajé két forintos csökkenéssel 408 forintra mérséklődött literenként.

Ennek ellenére a jelenlegi benzinár így is 17,5 százalékkal, a gázolajár pedig 19,9 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor.

Ismét csökkent a benzin és a gázolaj literenkénti ára (Archív fotó: Rajki Judit)

Az autósok ötven forintos különbséget is tapasztalhatnak a töltőállomások árai között. A benzin ára még 2012. áprilisának elején érte el a csúcsát, akkor 451 forintba került átlagosan egy liter. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, 449 forint átlagosan. Mélypontját a benzin 2016. február közepén érte el, amikor 298 forintba került literje, a gázolaj literenkénti ára pedig 2016. január közepén volt a legalacsonyabb, 295 forinttal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.