- hirdetés -

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén a csípőszúnyog gyérítést, mutatjuk nálunk mikor várható.A kormány a szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki.

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. 

Repülőről is gyérítik a vérszívókat (Archív fotó: Rosta Tibor)

A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja. Fontos, hogy a méhészek a gyérítés ideje alatt fokozottan óvják méheiket.

Településünkön a légi kémiai védekezés 2018. július 24-én a napnyugtát megelőző időszakban várható.
Tartaléknapoknak 2018. július 25-26.-át jelölték meg.
A földi kémiai védekezést 2018. július 24-én a napnyugta utáni időszakban végzik.
Ennek tartaléknapjai 2018. július 25-26.

A légi kémiai irtások az esti napnyugtát megelőző időszakban, míg a földi kémiai irtások a napnyugta utáni időszakban történnek  majd. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.