- hirdetés -

Június 29 és július 8 között rendezték Lengyelországban, Krakkóban az „European School Chess Championship” elnevezésű 9 fordulós normál időbeosztású ifjúsági, korcsoportos Európa-bajnokságot. Az Orosházi Táncsics Mihály gimnázium tanulója, a 15 éves Leszkó Bence harmadik helyen végezett. Ezen a versenyen rendezték meg a 11 fordulós Schnell Európa Bajnokságot is, ahol Bence a 17 évesek között szintén harmadik lett.

A versenyt Krakkó szívében, a Visztula partján található Galaxy Hotelban rendezték. 21 Európai ország több mint 300 résztvevője, 6 korcsoportban ült asztalhoz a 10 napos viadalon. Mint ahogy azt már sokszor tapasztaltuk, a szervező ország résztvevői mindig nagy előnyt élveznek és Bence utóbbi versenyein ezek sajnos be is igazolódtak:

Mint elmondta, kicsit félve vágott neki az Európa bajnokságnak. Az elmúlt időszakban nem sikerültek jól a versenyei. Április 20-tól kezdődött Albániában, Durresben a 10 napos „World School Chess Championships” ahol sajnos nem sikerült dobogós helyezést elérnie. Május 19-én Szerbiában, Palicson vett részt egy nemzetközi rapid sakkfesztiválon, ahol a gimnazisták csoportjában a második helyen végzett.

Újabb Európa bajnoki bronz a fiatal orosházi sakkozó vitrinjében (Fotó: Leszkó Pál)

Május 25-27-ig tartott az „European Union Youth Rapid and Blitz Chess Championships” vagyis az EU-s ifjúsági rapid és blitz sakk bajnokság, amit Szlovákiában, Ruzomberok-ban rendeztek. Itt holtversenyes harmadik, összesítésben hatodik lett az U16-os korcsoportban 15 évesen.

– Az elkövetkező időben hazai versenyeken szeretnék indulni és elkezdem a felkészülést a jövő évi korcsoportos versenyekre. Természetesen ha adódik lehetőség nemzetközi megmérettetésre, örömmel vállalom. Jó érzés hazámat képviselni, pláne ha dobogóra állhatok a nemzeti mezben. Nagyon köszönöm a sok biztatást, gratulációt és köszönöm a Linamar Hungary Zrt., az Agro-M Rt., a Béke Agrár Kft., és a Vasex Kft. anyagi támogatását – zárja a beszámolót az ifjú mester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.