- hirdetés -

Második alkalommal rendezte nyári fogathajtó versenyét, a Gyepderbyt Kardoskúton az Orosházi Lovas Egyesület. A Falunap rendezvénysorozatába illesztett fogathajtó verseny egyben megyei C kategóriás bajnoki forduló is volt.

Huszonkét fogat gyűlt össze az ideiglenesen fogathajtó versenypályává átalakított kardoskúti sportpálya mellett szombat reggel. Egyes fogatok, kettes fogatok megyei C, és szabadidős kategóriában, valamint póni kettesek várták a tízórási kezdést.

Lengyel György polgármester megnyitója után kezdődött el a verseny, melynek délelőtti és délutáni fordulóban elért eredményeit összesítették és ez alapján hirdettek győztest a nap végén.

A nehéz pályán a hajtók minden tudására szükség volt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A szokatlanul nehéz pályán a szabadidős hajtóknak 14, míg a C kategória versenyzőinek 22 akadályt kellett leküzdeni, melyben volt összetett és oxer akadály is. Igencsak össze kellett szednie magát annak, aki időre és hibátlanul szerette volna teljesíteni a pályát.

A C kategóriában ez legjobban az Orosházi Lovas Egyesület(OLE) versenyzőjének, Németh Bélának sikerült, aki  egy délelőtti első és egy délutáni második helyezéssel szerezte meg az összetett győzelmet Tóth Attila és a csanádpalotai Laczi Dávid előtt.

A két egyes fogat versenyében mindkétszer Madar Dániel bizonyult jobbnak Fülöp Adriennél.

Izgalmas verseny a póni kettesfogatoknál

Az orosháziak reménysége, a tavalyi országos bajnok Sztojka Mihály az első fordulóban hibázott és csak a negyedik helyet szerezte meg. A délutáni futamon már hiába hajtott bajnokhoz méltó precizitással és nyert, összetettben csak a második hely jutott neki a Kéktói Ménes SE versenyzője, Nagypál Zoltán mögött, aki a délelőtti első helye után szerzett délután egy harmadikat is.

A szabadidős hajtók versenyében a füzesgyarmati Kiss István bizonyult legjobbnak, megelőzve a nagymágocsi színekben versenyző Kapocsi Jánost és a harmadik, Kapocsi Balázst.

Az SZLV kategória győztese Kiss István és fogata (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A gondos szervezők a versenynap végére beiktattak még egy vadászhajtás versenyt is. Ebben a számban is az OLE versenyzője Németh Béla bizonyult a legjobbnak, klubtársát Koncsek Ferencet előzve meg. Itt a nagyobb sebesség miatt volt olyan hajtó, aki alaposan „átrendezte” a pályát.

Egy jól sikerült versenynap végén a kardoskúti lósportot szerető közönség tapsa mellett vehették át díjaikat a győztesek, akik legközelebb az augusztus 19-i bogárzói nemzetközi versenyen csapnak a lovak közé. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.