- hirdetés -

Húsz év után ismét francia sikerrel zárult a labdarúgó világbajnokság, a gallok a horvátokat győzték le a döntőben. A torna alatt élő esélylatolgatásokkal, elemzésekkel jelentkeztünk be olvasóinknak, de játszani is lehetett, ahol végül hármas holtverseny alakult ki.

Egy hónapig Oroszországra figyelt a világ futballszerető része. A június 14-től július 15-ig tartó, szám szerint 21-ik labdarúgó világbajnokságot Franciaország végül egy rendkívül gólgazdag mérkőzésen nyerte meg Horvátországgal szemben 4-2-re. A döntőig vezető úton persze láthattunk erőn felüli teljesítményt nyújtó (Oroszország, Svédország, Japán vagy éppen a későbbi döntős horvátok) válogatottakat, de voltak olyan csapatok is, akiktől talán kicsit többet várt szurkolótáboruk (Németország, Spanyolország, Argentína és Portugália).

A csapatok teljesítménye mellett az idei világbajnokság is bővelkedett emlékezetes vagy látványos gólokban, sokáig emlegetett momentumokban és a videóbíró alkalmazása is többször felkavarta az állóvizet. Szenegál csoportkörbeli kiesése is mérföldkőnek számított, eddig ugyanis a világbajnokságok történetében még soha nem fordult elő, hogy egy csapat mindössze több sárga lapjának köszönhetően búcsúzzon.

Húsz év múlva… francia módra

Franciaország története második világbajnoki címét szerezte meg, éppen húsz évvel első, az 1998-as tornát behúzó aranycsapatuk után. Didier Deschamps akkor még játékosként segítette csúcsra a Les Bleus-t, idén pedig vezetőedzőként lett aranyérmes. A torna egyéni díjait az első négy helyen végző válogatottakban játszó játékosok nyerték meg.

Idén is rengetegen szurkoltak kedvenc válogatottjuknak a város főterén (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az egy hónapos esemény az Oroscafe figyelmét sem kerülte el, több mérkőzés előtt élő videókkal jelentkeztünk be a város főteréről, ahol vendégeinkkel kielemeztük az adott összecsapás résztvevő csapatait, játékosállományukat, valamint próbáltuk megfejteni kik lehetnek az adott gárdák nyerőemberei. Tizenhárom élő bejelentkezésünk könnyedén lehetett volna több is, az időjárás azonban kétszer, a Spanyolország-Portugália csoportmérkőzés és a Horvátország-Anglia elődöntő előtt megtréfált minket. Június 17-én a Brazília-Svájc párosításról szóló elemzésünk érte el a legtöbb embert, szám szerint 4551-et, a videót pedig 2138-an tekintették meg.

Játszani is lehetett velünk, ehhez nem kellett mást tenniük vállalkozó kedvű nézőinknek, mint hogy az adott videó alá a mérkőzés kezdetéig kommentben adják le tippjeiket az általuk gondolt, pontos végeredményről. A világbajnokság, Telstar 18-as, Adidas gyártmányú labdájának másolatáért és egy kis hordó Witburger sörért folyó versenyben végül hármas holtverseny alakult ki. A szerencse a döntőt követő sorsolásunk után végül Janicsek Zoltán mellé állt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.