- hirdetés -

Angol nyelvű hittantáborban vettek részt a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulói július 8-tól 13-ig Orosházán, az ACORNCAMPS szervezésében. A rendezvényt egy játékos és énekes feladatokból álló összejövetellel zárták.

Még tavaly nyáron kaptak meghívást hasonló jellegű kezdeményezésre a Székács-iskola tanulói Szarvasra. Az ottani evangélikus iskola kérte meg őket, hogy vendégként látogassanak el nyári, angol nyelvű hittantáborúkba. Ott azonban annyira megtetszett nekik a kezdeményezés, hogy elhatározták, Orosházára is szerveznek egyet.

Az első orosházi angol nyelvű hittantáborra így július 8-a és 13-a között került sor, magyar és angol fiatalok részvételével. Az esemény egyik szervezője Fazekasné Jankov Ildikó szerint fontosnak tartják, hogy a gyerekek tudják fejleszteni nyelvtudásukat és találkozzanak olyan emberekkel, akik Krisztus-követők és maguk is azt vallják, kereszténynek lenni jó.

– A tavalyi, szarvasi kirándulás után jött az ötlet, hogy érdemes lehet Orosházára is szervezni angol nyelvű hittantábort. Rengeteg segítséget kaptunk a szervezésben, vettünk részt felkészítéseken és egy téli, hasonló jellegű kiránduláson is tíz tanulóval. A mostani kezdeményezés legfontosabb célja szintén az angoltanulás volt, valamint, hogy megtapasztaljuk, mennyire szeret minket Isten – avatott be a részletekbe Fazekasné Jankov Ildikó, aki hozzátette, rendkívül sikeresnek ítélték a rendezvényt, hiszen 75-en vettek részt a programokon.

Minden adott volt a tábor vidám lezárásához (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Július 13-án így minden adott volt az iskola dísztermében egy vidám hangulatú záráshoz, ahol éneklős és játékos feladatokkal búcsúztak el egymástól a diákok és a szervezők.

– Nagyon jól éreztem magam, már korábban is voltam hasonló táborban, de persze egészen más volt így, az orosházi iskola szervezésében. Nagyon élveztem a programokat és örülök, hogy angoltudásunkat is fejleszthettük, mindenki a saját szintjének megfelelően fejlődhetett tovább – mondta Hegedűs Regina Rebeka.
Diáktársa Ökrös Zsombor is hasonló véleményen volt, elmondása szerint, mind a tanulás, mind a szórakozás szempontjából tartalmas kikapcsolódást nyújtott nekik a hittantábor.

A kezdeményezés tehát Orosházán is sikeresnek bizonyult és a Székács-iskolánál is úgy gondolják, minden adott a tábor folytatásához a következő nyáron is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.