- hirdetés -

Ismerősöm elutazott külföldre. Az 1500 kilométeres út már odafele is megterhelő volt az egyébként nem túl régi, nyolc éves gépjárművének, és láss csodát hazafelé be is következett a probléma: a katalizátor megadta magát. Természetesen a jármű elvontatása és javítása nem volt olcsó, de ismerősöm minden bizonnyal jobban járt volna, ha a hosszú út előtt elviszi autóját általános állapotfelmérésre. (x)A nyaralást megkeserítő, gépkocsi-meghibásodása csökkenthető, ehhez csak a megfelelő szakértelemmel és eszközökkel rendelkező szervizet kell találni. A Steel Tire Kft.-nél számos szolgáltatás közül lehet válogatni az autótulajdonosoknak. A 2009-ben indult vállalkozás fő profilja gumi csere és -javítás – Sárközi-Hajdú Dániel tulajdonos-cégvezető szavaival élve – a rollertől kezdve a bányagépekig. Az új, hatszáz négyzetméternyi telephelyük talán sok is lenne csak egy típusú feladat elvégzésére: az öt beállóban márkafüggetlenül végzik személygépkocsik és kisteherautók teljes körű szervizelését, a személygépkocsik, teherautók és mezőgazdasági gépek gumicseréje és -javítása mellett. Szolgáltatásaik között elérhető a számítógépes diagnosztika, az általános műszaki állapotfelmérés, karbantartás, valamint szerelési munkák.

Gumicsere- és javítás, autószerelés, klímatisztítás, motorfelújítás, emissziós teszt, autóelektronika javítása – többek között ezzel is foglalkoznak (Fotó: Rosta Tibor)

 

Dániel körbevezetett minket a Steel-Tire telephelyén, ahol kettő, számítógépes diagnosztikával kapcsolatos műveletet szemléltetett. –Az emissziós vizsgálatok esetén a katalizátor állapotát tudjuk megállapítani. Ez különösen fontos dízel motoros gépkocsiknál, hiszen ott gyakoribb a meghibásodás. Éppen ezért szoktuk javasolni a részecskeszűrő tisztítását – szögezte le a Steel-Tire cégvezetője, majd megmutatta a 3D-s számítógépüket, amivel futóművek beállítását végzik. Az eszközök bemutatása közben egyértelműnek tűnt, hogy a Steel-Tire-nél nem ijednek meg az újabb technikáktól. Mint a tulajdonos meséli, az újabb autók már olyan elektronikával rendelkeznek, amelyeknél nem egyszerű a probléma forrását megtalálni, de ők mindent megtesznek azért, hogy kijavítsák, anélkül, hogy további gondok merülnének fel az autóban.

A sok műszer ellenére mégis egyszerű műhelyről beszélünk, ahova egész Békés megyéből, sőt Csongrád megyéből is érkeznek autótulajdonosok. Ennek pedig egyszerű oka van: a Steel-Tire szakszerű szolgáltatást nyújt, kedvező árakon. Telephelyük 2018 májusától Nagyszénáson az Orosházi út 28. szám alatt, az Erdő sornál (zöld kapubejáró) található. (x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.