- hirdetés -

Az átmeneti lehűlést és csapadékot hozó hidegörvény kelet felé távolodik, ugyanakkor a tőlünk nyugatra elhelyezkedő anticiklonban kissé növekszik a légnyomás, ami erősebb szelet eredményez pénteken.

Délen, délkeleten csütörtökön még lehet kisebb eső, egy-egy zápor, majd itt is felszakadozik a felhőzet, és országszerte sok napsütésre számíthatunk, majd délután csak egy-egy futó zápor fordulhat elő délkeleten és nyugaton – írja az Időkép. Az ország északi-északkeleti felén élénk lesz a nyugatias szél. Napközben 25-30 fokot mérhetünk. Frontmentes időre számíthatunk.

Pénteken sok napsütésre van kilátás, számottevő csapadék nem várható, legfeljebb délnyugaton alakulhat ki néhol egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. A nyugati-északnyugati szél sokfelé lesz élénk, helyenként erős. A legmelegebb órákban 26-30 fokra van kilátás.

Napjainban nagy divat a selfie (Fotó: Pixabay)

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, csupán északkeleten és néhol nyugaton fordulhat elő egy-egy gyenge zápor, zivatar. Szeles marad az idő, az északnyugati szelet helyenként erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Vasárnap szintén a napsütésé lesz a főszerep, de napközben nyugaton, valamint keleten és északkeleten helyenként futó zápor, esetleg zivatar kialakulhat. A szeles időben 26-30 fok között alakulnak a maximumok. Jelentős változás hétfőn sem várható időjárásunkban – tájékoztat a portál.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.