- hirdetés -

Dübörög az Orosházi Nyár – már közel féltávhoz ért a szeptemberig tartó rendezvénysorozat. Több ezren szórakoztak eddig a programokon és hol van még a vége?

Májusban indult útjára az Orosházi Nyár, amelyet idén más formában, egy négy hónapon át tartó rendezvénysorozatként hívtak életre a szervezők. A felhozatal színes, rengeteg családi program, sztárfellépők és közel harminc élőkoncert várja az érdeklődőket.
– Tapasztalataink nagyon pozitívak, hiszen több ezren szórakoztak a nagykoncerteken. A nyitónapon több mint kétezren tomboltak Majkáék előadásán, de Péterfy Borit is kedvelték az orosháziak és az idelátogatók – foglalta össze röviden az eddigiket Kiss László.

Majka és Curtis ismét hatalmas bulit csaptak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az elmúlt hetek az oroszországi futball világbajnokságról szólt Orosháza főterén is. A rendezvényszervező az ingyenesen látogatható Foci Faluval kapcsolatban elmondta, hogy a sokszor kedvezőtlen időjárás ellenére és a magyar válogatott nélkül is sokan választották, hogy a 15 négyzetméteres órás LED kivetítőn szurkolnak kedvenceiknek.
– A rendezvénysorozatunk egyik kiemelt programeleme a Foci Falu. Már csak az elődöntők és a helyosztók vannak hátra, de ennyi idő alatt is mintegy 1300 liter sört fogyasztottak a kilátogatók – osztotta meg az OrosCaféval Kiss László, aki ezután az előttünk álló időszakról is beszélt.

A magyar csapat nélkül is közkedvelt a Foci Falu (Fotó: Rosta Tibor)

Megtudtuk, hogy a hétvégén jön a XIII. Veteránjármű Találkozó, míg jövő hét elejétől, Gyopárosfürdőn egy hétig a spiritualitás, az önismeret és a meditáció kap teret, a Nadifeszten.
– Idén második alkalommal gyűlnek össze nálunk az egészséges életmód követői. Különböző meditációkkal, jógaiskolákkal, energiagyógyászattal, elsősegély tanfolyamokkal, a tudatos táplálkozás ismertetésével és alkalmazásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A július 16-22. közötti táborba az előregisztrációk alapján körülbelül 2500 embert várunk – mondta.

Családi Csobbanás és egy új kezdeményezés

Ezen túl több alkalommal különböző tematikus napok keretében, a Családi Csobbanáson várják a Gyopárosfürdőre látogatókat, mellyel színesíteni kívánják a fürdő életét. Animátoraik segítségével beach party és cirkusz világába viszik el a gyerekeket.

– Ezek mellett a fürdőben indult útjára egy új sorozat – a Kézművesek Nyár – helyi kistermelők és kézművesek kezdeményezésére. A cél, hogy az emberek első kézből ismerkedjenek meg a termelők portékájával. Ez kölcsönösen hasznos, hiszen a jó minőségű termékek a helyi turizmust is erősítik, ezért a jövőben is minden ilyen rendezvényt szívesen támogatunk – fogalmaz. Majd hozzátette, hogy minden hétvégén 15 órától az esti órákig várják a fürdőzőket.

Kiss László zárásként elmondta, hogy még mintegy húsz nagy szórakoztató esemény vár a helyiekre és az idelátogató turistákra az Orosházi Nyár 2018 programsorozat részeként.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.