- hirdetés -

Újabb ásványvizet vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) lakossági bejelentés alapján. A hatóság döntését elsősorban a termék kénhidrogénre emlékeztető mellékszaga indokolja.

Helyszíni vizsgálatot követően rendelte el a NÉBIH a 2019. november 25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale, 1 literes PET palackos ásványvíz kivonását a forgalomból. Emellett a termék forgalmazóját, a VízSztár Kft.-t is kötelezték, hogy július 25-ig hívja vissza az ominózus italokat üzleti partnereitől.

A vizsgálatra még július 5-én került sor a San Benedetto ásványvíz hazai forgalmazójánál, egy vásárló által jelzett minőségi kifogás, valamint élelmiszer eredetű megbetegedés gyanúja miatt. A panasz szerint kénhidrogénre emlékeztető szaga volt a víznek, emiatt fogyasztásra alkalmatlannak találták. A NÉBIH laboratóriumi vizsgálatai is alátámasztották az észrevételt.

Kénhidrogénre emlékeztető szaga volt az ominózus ásványvíznek (Fotó: 24.hu)

A NÉBIH internetes oldalának információi alapján a hivatal szakemberei azt is megállapították, hogy a termék kizárólag olasz jelölőcímkével rendelkezik, így nem felel meg a hatályos jogszabályi előírásoknak és nem hozható forgalomba Magyarországon. A NÉBIH ezért, tekintettel az élelmiszerbiztonsági és minőségi problémákra, elrendelte a termék kivonását a forgalomból.

A hatósági intézkedés kizárólag a minőségét 2019. november 25-ig megőrző San Benedetto Oligominerale Naturale, 1 literes PET palackos kiszerelésű ásványvizet érinti. Ezért felhívják a lakosság figyelmét is, hogy amennyiben vásárolták már a kérdéses termékből, semmiképpen se fogyasszák el!

Továbbá kérik, hogy amennyiben kifogást tapasztalnak a megvásárolt élelmiszerekkel kapcsolatban, az ingyenesen hívható zöldszámon (06-80-244-263) vagy a NÉBIH Navigátor mobilalkalmazás segítségével értesítsék a hivatalt!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.