A megkezdett úton haladva a fejlesztés a cél – A múltról és jövőről beszélt dr. Takács Árpád

A Békés Megyei Kormányhivatal székhelyén tartott sajtótájékoztatót a július 1-jei hatállyal ismételten kinevezett kormánymegbízott, dr. Takács Árpád. Beszélt az elmúlt időszakról és a jövőre kitűzött célokról.

A Békés Megyei Kormányhivatal élére ismételten kinevezett dr. Takács Árpád hivatalba lépése után pár nappal, július 10-én tartotta első sajtótájékoztatóját, melyen a megye vezető médiumainak vázolta az eddig elért sikereket és az újonnan kitűzött célokat.

Tartalmas, változásokkal teli év volt – mondta sajtótájékoztatóján dr. Takács Árpád. Hozzátette, minden célt elértek, melyeket az elmúlt évben kitűztek. A kormányhivatal életében komoly személyi és szervezeti változások következtek be az elmúlt esztendőben. A változásokat sorolva a kormánymegbízott kiemelte, nagy várakozás övezte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal betagozódását a kormányhivatal rendszerébe. A várakozás eredménnyel zárult, melyet nem bizonyít más, hogy az átállásból a gazdák nem tapasztaltak semmit, zökkenőmentesen zajlott a folyamat.

Dr. Takács Árpád: Tartalmas, változásokkal teli év volt (Fotó: Kormányhivatal /Lehoczky Péter)

A kormányablakokban az elmúlt esztendőhöz képest 10 százalékkal csökkent az ügyek és az ügyintézők száma. A kormánymegbízott ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta: Bízom benne, hogy tovább fog csökkenni ez a szám.

Csökkent továbbá a regisztrált munkakeresők száma. Jelenleg tízezer fő körüli a munkakeresők száma a megyében, ez a szám a tavalyihoz képest kétezerrel kevesebb.  A kormánymegbízott elmondta, hogy a kormányhivatal egy ügyfélbarát és közigazgatásbarát filozófiát követ, ezzel sikerült elérni azt, hogy az elmúlt esztendőben közel egymillió ügyfél fordul meg a kormányhivatali rendszerben, akik maradéktalanul segítséget is kapnak. 

A kormányhivatal egy ügyfélbarát és közigazgatásbarát filozófiát követ (Fotó: Kormányhivatal /Lehoczky Péter)

 A jövőben folytatják az eddigi munkát, egy egységes, világos, koncentrált és professzionális közigazgatást kívánnak továbbépíteni azokkal a partnerekkel és szakmai szövetségesekkel, akikkel eddig is együtt munkálkodtak a megye érdekeiben és fejlődésében. Az elkövetkező időben befejezik azokat a fejlesztéseket, melyeket már elkezdtek.

Ehhez kapcsolódik az orosházi földhivatal energetikai fejlesztése, az orosházi kormányablak bővítése, de kiemelt feladatként az elektronikus közigazgatás kiépítését emelte ki dr. Takács Árpád. Ezen fejlesztésnek köszönhetően az állampolgárok élete könnyebbül meg, hiszen ügyeiket akár otthon, a számítógép előtt ülve is eltudják intézni.

A buszt akár idősek otthonai is igénybe vehetik (Fotó: Kormányhivatal /Lehoczky Péter )

A sajtótájékoztató után a kormányhivatal udvarán mutatták be azt a kormányablakbuszt, amely megyei szinten könnyíti meg az állampolgárok ügyintézését.
Személyi okmányok és gépjárművek ügyintézése zajlik ebben a mozgó kormányablakban, ezért a nehezen megközelíthető, vagy eldugott, távoli települések lakosai kényelmesen intézhetik ügyeiket. Dr. Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója kiemelte, ezzel a kisbuszt nem csak a már említett települések, hanem idősek otthonai, vagy más intézmények is igénybe vehetik, mindezt ingyen.
A kormányablakbusz akadálymentesített, a kor követelményeinek teljes mértékben megfelel.

A kormányhivatalnál várják a települések jelentkezését, hogy a kormányablakbusz eljuthasson a megye össze pontjára.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás