- hirdetés -

Hosszú és fáradtságos beruházás végére tett pontot az O-I Manufacturing Magyarország Kft.. Július 10-én ünnepélyes keretek között avatták fel az orosházi üveggyár új kemencéjét.

Február 11-én állította le korábbi kemencéjét az O-I, hogy az elképzeléseknek megfelelően a legújabb technológiával teljesen átépítsék. Céljuk, hogy az elkövetkezendő 12-15 évben a lehető legminimálisabb energiafelhasználással működjön, amíg újra esedékessé nem válik a felújítás. Az új kemence július 10-én kezdte meg 12-15 éves működését.

Az ünnepi rendezvény során először a gyár cégvezetője, Renato Freschi üdvözölte a megjelenteket. Köszöntötte a cég vásárlóinak képviselőit, a Magyar Beruházási Ügynökség és a Békés Megyei Kormányhivataltól érkezett vendégeket, valamint Simonka György, országgyűlési képviselőt, Burka László, önkormányzati képviselőt és Bojtor Istvánt, Orosháza alpolgármesterét.

Egy munkabiztonságról tartott rövid bemutató film után a Tótkomlósi Néptáncegyüttes nyolc tehetséges táncosa kápráztatta el a vendégeket produkciójával. A köszöntő beszédek sorát Renato Freschi nyitotta.

Renato Freschi megköszönte az új kemence építésében részt vevők lojalitását és elkötelezettségét (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

– Egy csapat, egy vállalat, egy terv, tehát a csapatmunka fontossága. Komoly kihívást és nehézséget igényel, de nélküle nem lehet sikereket elérni. Nehéz időszakon vagyunk túl, de ezt két éves előkészítő szakasz előzte meg. A tavaszi munkálatok során újjáépítettük a kemence alapját, de többek között új elektromos és gázellátó rendszert is építettünk. Ez idő alatt próbáltuk meghálálni a bizalmat és a lehető leghatékonyabban kihasználni a kapott támogatást. Örömmel mondhatom, hogy a gyár ismét üzemel – mondta Renato Freschi.

A cégvezető hozzátette, köszöni a türelmet, a támogatást és nem utolsó sorban a dolgozók munkáját, elkötelezettségét és lojalitását. A továbbiakban is mottójuk, azaz „A kemence és a csapat felfűtve a következő 15 évre” szerint szeretnék folytatni a munkát.
– Az, hogy hogyan folytatódik a gyár munkája és élete, csak rajtunk múlik – zárta le ünnepi beszédét a cégvezető.

Szabó József, az O-I értékesítési vezetője az értékesítési adatokba avatta be a rendezvény vendégeit, kiemelve, mivel lehet sikeressé tenni a céget kereskedelmi szempontból. Ezt Fekete Péter, az orosházi gyár igazgatójának és csapatának előadása követte, akik megmutatták, hogy a stratégiát követve milyen munkálatok zajlottak az üveggyár területén az elmúlt hónapokban. Beszámolójukban ugyanakkora teret kapott a bontási és az építési munkálatok ismertetése. Szerencsére baleset nélkül sikerült lezárniuk ezt a hosszú időszakot. Hogy milyen kivételes esemény ez a dolgozók életében, mi sem jelzi jobban, mint hogy többségük most vett részt először ilyen jellegű munkálatokban, kevesen mondhatják el magukról, hogy kettő vagy annál is több projektnek a részesei voltak.

Az ünnepi rendezvényt követően gyárlátogatásra is lehetőségük nyílt a vendégeknek (Fotó: Rosta Tibor)

A tájékoztató előadást Bojtor Istvánnak, Orosháza alpolgármesterének ünnepi köszöntője követte. Kiemelte, hogy minden elismerést megérdemel a szervezés, a végrehajtás és az önmagáért beszélő eredmény.
– Nagy öröm, hogy a cég, mintegy két évtizede jelen van már Orosháza életében, a város gazdaságának egyik jelentős bástyájaként. Az önkormányzat számára is fontos, hogy az üveggyár vezetőségével szorosan együttműködjön. Bízom benne, hogy az üvegipar a továbbiakban is Orosháza életének szerves része lesz – mondta az alpolgármester.

A rendezvényt végül egy ünnepélyes szalagátvágással zárták le, majd gyárlátogatásra invitálták vendégeiket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.