- hirdetés -

Szellemi és fizikai feltöltődésre gyűltek össze az Orosházi járás nyugdíjasai július 6-án, Csanádapácán. A több mint százötven résztvevőt számláló XII. Kulturális Fesztiválon a nyugdíjasok szokásos éves találkozójukat tartották, ahol kulturális és zenés műsorok biztosították a jó hangulatot.

Immáron tizenkettedik alkalommal szervezte meg az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezeteinek Egyesülete kulturális fesztiválját. Idén a csanádapácai Arany János Művelődési Ház adott otthon a rendezvénynek, miután az utóbbi évek népszerű helyszíne, az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének klubháza óvodaként funkcionál.

Az idei rendezvény köszöntőkkel indult. Beszédet mondott Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjasok Egyesülete Szövetségének elnöke, Benkő Ferenc, az OH Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója, a rendezvény fővédnöke, Oláh Kálmán, Csanádapáca polgármestere és Gabnai István, az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezeteinek Egyesülete elnöke.

A köszöntőbeszédeket követően kezdődtek a kulturális programok. Elsőként a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület lépett színpadra. Őse Zoltán és Varga Pál szereplők a „Két koma és az anyós” című rövid, de annál humorosabb színdarabot adták elő. Ugyancsak mosolyt csalt a közönség arcára a következő fellépés, amikor a Barátság Nyugdíjas Klub Nagyszénás monti csárdást táncolt. A mulatság tovább folytatódott a Rákóczitelepi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének kórusával, egészen Kovács Sándorné Erzsike színpadra lépéséig. Erzsike, a békéssámsoni Aranyeső Nyugdíjas Egyesület elnöke saját szerzeményét szavalta el az időskor szépségeiről, amelyet a közönség elérzékenyülten fogadott. A szavalás után szintén a békéssámsoniak léptek színpadra, az Aranyeső nyugdíjasai a nyugdíjasok dalát énekelte, amellyel véget is ért a délelőtti kulturális programok sora.

Aki ott volt, jól érezte magát (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

–Ezeken a fesztiválokon váltogatjuk a programokat, általában tánc, ének, szavalat szokott lenni, de idén színi előadással is bővítettünk. A színi produkció nagyon üdítő és újszerű volt a Kardoskúti Főnix Kulturális Egyesület részéről – tájékoztatta az Oroscafét Gabnai István.

A 12 egyesületet és hozzávetőlegesen 1100 tagot számláló Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezeteinek Egyesületből nagyjából százötvenen vettek részt a csanádapácai Kulturális Fesztiválon.  Aki eljött biztos nem bánta meg, hiszen a szórakoztató programok mellett egy kellemes ebéddel vendégeltek meg. A vállalkozóbb szellemű nyugdíjasok pedig a rákóczitelepi Kasza Béla mulatós számaira rophatták a táncot. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.