- hirdetés -

Mintegy százhúsz íjász vett részt a VIII. Orosháza 3D versenyen. A határon túlról is érkeztek sportolók. Az orosházi versenyzők hét arany-, két ezüst-, és egy bronzérmet szereztek kategóriájukban.

Az Orosházi Íjász Egyesület szervezésében július 8-án, az Alföld Gyöngye Hotel és Konferencia Központ mögötti területen került sor arra a nemzetközi íjászversenyre, amelyre a magyarországi íjász egyesületeken túl Erdélyből és a Vajdaságból is érkeztek csapatok.

A verseny a DAR érvényes 3D szabályzata szerint, IAA rendszerben (24 db. 3D-s cél, 1+1 lövéssel, tíz kategóriában) zajlott. Egyéniben és csapatban is versengtek a sportolók, nevezési díjak ellenében értékes nyereményekért. Az érem és oklevél díjazás mellett az egyesületi csapatverseny győztese egy polifoam vesszőfogóval lett gazdagabb.

– Az Orosházi Íjász Egyesület nyolcadik alkalommal rendezi meg a 3D versenyét. Specialitása, hogy vadász jellegű verseny, azaz háromdimenziós, élethű célokra megy a küzdelem. Az állatokat megformázó térbeli elemeket úgy helyeztük el, mint ahogyan azokat természetes környezetben a vadász, vagy az íjász megleshetné – ismertette a helyszínen Benkő Mihály, az Orosházi Íjász Egyesület elnöke.

A versenyen elsősorban a Dél-Alföldről vettek részt csapatok, továbbá érkeztek versenyzők Kisjenőről, Szalontáról, Kolozsvárról és Újvidékről is.

Egyéniben és csapatban is versenyeztek az íjászok (klikk a képre) Fotó: Rosta Tibor

– A romániai Kisjenőről érkeztünk, két éve alakult meg csapatunk. Szeretünk íjászkodni, az eredmény sem mellékes, de a legfontosabb a jó hangulat. A pálya és az időjárás tökéletes, a többi csak rajtunk múlik – nyilatkozta a verseny kezdetén Kis-Nagy Zoltán, a kisjenői Phoenix Archery vezetője.

Csontos Gábor korhű íjászruhában érkezett a kiírásra. Az íjász elmondta, hogy bár jelenlegi munkája Szegedhez köti, ő ezen a pályán tanult meg lőni, az Orosházi Íjász Egyesület tagjaként. Elsősorban kikapcsolódásnak tekinti a versenyt. (A nap végére kiderült, a jó hangulat aranyéremmel párosult – a szerkesztő.)

Vasárnap késő délutánra helyükre kerültek az érmek, az íjászok egy bográcsos mellett közös beszélgetéssel zárták a napot.

Az Orosházi Íjász Egyesület érmesei:

1. Mellis Mihály BB veterán

1. Forgács Luca PB-HB gyermek

1. Bakos Máté TR-RB kadet

1. Blastyák Mihály HU veterán

1. Kovács Ibolya PB-HB veterán

1. Faragó János CU veterán

1. Csáki Róbert HU felnőtt

2. Gyüre András HU veterán

2. Balog Zoltán CU veterán

3. Forgácsné Alexa Szilvia TR-RB felnőtt

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.