- hirdetés -

Az Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központ július 7-én, második alkalommal szervezett Családi Napot az intézmény munkatársainak és családtagjaiknak. Az eseményt új helyszínen, a Gyopár Sportcentrumban rendezték meg, nagy sikerrel.A Gyopár Sportcentrum által kínált számtalan sportolási lehetőség is új színfoltja volt a programnak. A gyermekek megismerkedhettek a henna-és csillámtetoválás, az arcfestés készítésének rejtelmeivel is. A résztvevők szórakozását szolgálta az ugráló vár, az óriáscsúszda, az íjászat, de óriás buborékfújással és lufi hajtogatással is kedveskedtek a szervezők.

Nagy sikere volt az arcfestésnek is a családi napon (Fotó: ESZK)

A modern játékok mellett népi fajátékokat is kipróbálhattak a gyermekek és a felnőttek egyaránt. Tovább színesítették a programot a békéscsabai Dogland Alapítvány munkatársai, akik terápiás kutyabemutatót tartottak, óriási sikerrel. Az „ESZK-s” felnőttek és gyermekek az Orosházi Rendőrkapitányság és az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség jóvoltából rendőrautóval és tűzoltóautóval is találkozhattak.

A délután folyamán vidám csapatverseny zajlott, az intézmény dolgozói, hozzátartozói mérték össze tudásukat, ügyességüket, hat fős csapatokba rendeződve. Az intézmény „Otthon melege” címmel rajzversenyt is hirdetett a dolgozók gyermekei, unokái körében. Az alkotásokat a Platán Idősek Otthonának ellátottjai bírálták.
A rajzverseny és a csapatverseny nyerteseit, helyezettjeit értékes ajándékokkal, meglepetés-programmal ajándékozták meg a szervezők. A rendezvény ideje alatt korlátlan szörp- és szódafogyasztást, valamint vacsorázási lehetőséget is biztosított az intézmény. A közös szalonnasütést S. Nagy Péter zenei produkciója tette még meghittebbé.

Nagy volt az izgalom a csapatversenyek alatt (Fotó: ESZK)

– A tavalyi évhez képest még magasabb részvételi arány és a kitűnő hangulat is igazolja, hogy szükség van ilyen jellegű kezdeményezésre. Az Egységes Szociális Központ számára továbbra is elengedhetetlenül fontos, hogy az intézmény munkatársai kikapcsolódhassanak, feltöltődhessenek és minél több, értékes időt töltsenek el családtagjaikkal és egymással – mondta Bogárné Kiss Ildikó az Egységes Szociális Központ igazgatója, aki hozzátette köszöni az önzetlen támogatóik segítségét, akik nélkül ez a program nem valósulhatott volna meg.

A Családi Napon minden szolgáltatást és színes programot térítésmentesen vehettek igénybe a résztvevők, melyek sikerét a sok vidám arc és a jó hangulat mutatta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.