- hirdetés -

Idén is megszervezte hagyományos Mosoly napját a „Gyermek mosoly” Orosháza Bölcsődéiért Alapítvány július 6-án. A színes, időnként látványos, nem ritkán pedig finom programokhoz ezúttal is a Máltai Játszótér biztosított nagyszerű helyszínt.

Jókedvű, nyüzsgő gyerekekkel és szüleikkel telt meg péntek délután a panelházak közötti, önmagában is izgalmas játszóhely. Stábunk érkezésekor a teraszon már állt a rögtönzött színpad, javában készült a palacsinta, és a kürtőskalács sütéséhez nélkülözhetetlen faszén is kezdett parázslani.

Mindez a gyerekekért, a gyermekeknek szólt, ráadásul ingyenesen játszhattak, szórakozhattak, sőt falatozhattak is.
– Minden évben valami más finomsággal kedveskedünk a nekik, idén első alkalommal palacsintát sütünk. Figyelünk az ételallergiásokra is, az ő adagjukat külön készítjük. Emellett megvendégeljük őket kürtőskaláccsal, szódával és szörppel – árulta el Bogárné Kis Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője.

Az óriás buborék nagy kedvenc volt (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Nem maradt el a kisebbek kedvence, az arcfestés, ahogyan a henna és csillámtetoválás sem. A minket kedvesen palacsintával kínáló ifjú hölgy karját például egy indián álomfogó minta díszítette, viselőjének látható örömére és megelégedésére.

Persze a többi program ugyanígy tetszett a gyerekeknek, a kutyabemutató négylábú főszereplője például igen nagy népszerűségnek örvendett, de a lufihajtogatásnak és az óriás buborékfújásnak is akadtak rajongói. Nem beszélve a Vackor zenekar műsoráról, vagy bűvészbemutatóról.
– Az érdekel a legjobban, nagyon várom, hogy lássam. Én is szeretek bűvészkedni, kendőt eltüntetni már egész jól tudok – avatott be a tíz éves Kozma Kornél, aki édesanyjával véletlenül vetődött a Mosoly napra. Apukáját látogatták meg a munkahelyén, mikor észrevették a nyüzsgést, és betértek a játszótérre.

Jó kis hely, jó kis program

Magyarné Darók Krisztina hat gyermekével érkezett, a legkisebb öt hónapos, a legnagyobb nyolc éves.
– A nagyobbak egyébként is szeretnek itt játszani, ezért úgy gondoltuk, kijövünk. Most különben is jobban van idő ilyesmire a nyári szünet miatt – mondta el az Oroscafénak hozzátéve, vonzotta őket a sokféle program. Hasonlóan gondolta Varga Krisztina is, aki a Platán Idősek Otthona dolgozójaként az elsők között értesült a rendezvényről. – Eleve sok olyan játék van itt, amin jókat szokott játszani a lányom, mondhatni ideális ez a hely. Meg persze a csillámtetoválás és a kutyabemutató is tetszeni fog neki – válaszolta meg azon kérdésünket, miért a Mosoly napot választotta péntek délutáni programul.

Az arcfestő ecsetje egy pillanatra sem száradt meg (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A szervezők és segítők szintén örömmel települtek ki a Máltai Játszótér fái alá.
– Jó érzés adni, jó érzés olyan programokat szervezni, ahová nem kell belépő, ahol bármelyik orosházi gyermek jól szórakozhat. A legfontosabb, hogy nevetni lássuk őket – emelte ki Bogárné Kis Ildikó a Mosoly-nap kapcsán.

A délután hat óráig tartó, hatodik, de minden bizonnyal nem utoljára megszervezett rendezvényen száznál is több gyermek szórakozott, az egészséges ételekkel kapcsolatos totónak köszönhetően pedig tanulhattak is egy keveset.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.