A gyermek mosolyokért dolgoztak

Idén is megszervezte hagyományos Mosoly napját a „Gyermek mosoly” Orosháza Bölcsődéiért Alapítvány július 6-án. A színes, időnként látványos, nem ritkán pedig finom programokhoz ezúttal is a Máltai Játszótér biztosított nagyszerű helyszínt.

Jókedvű, nyüzsgő gyerekekkel és szüleikkel telt meg péntek délután a panelházak közötti, önmagában is izgalmas játszóhely. Stábunk érkezésekor a teraszon már állt a rögtönzött színpad, javában készült a palacsinta, és a kürtőskalács sütéséhez nélkülözhetetlen faszén is kezdett parázslani.

Mindez a gyerekekért, a gyermekeknek szólt, ráadásul ingyenesen játszhattak, szórakozhattak, sőt falatozhattak is.
– Minden évben valami más finomsággal kedveskedünk a nekik, idén első alkalommal palacsintát sütünk. Figyelünk az ételallergiásokra is, az ő adagjukat külön készítjük. Emellett megvendégeljük őket kürtőskaláccsal, szódával és szörppel – árulta el Bogárné Kis Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője.

Az óriás buborék nagy kedvenc volt (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Nem maradt el a kisebbek kedvence, az arcfestés, ahogyan a henna és csillámtetoválás sem. A minket kedvesen palacsintával kínáló ifjú hölgy karját például egy indián álomfogó minta díszítette, viselőjének látható örömére és megelégedésére.

Persze a többi program ugyanígy tetszett a gyerekeknek, a kutyabemutató négylábú főszereplője például igen nagy népszerűségnek örvendett, de a lufihajtogatásnak és az óriás buborékfújásnak is akadtak rajongói. Nem beszélve a Vackor zenekar műsoráról, vagy bűvészbemutatóról.
– Az érdekel a legjobban, nagyon várom, hogy lássam. Én is szeretek bűvészkedni, kendőt eltüntetni már egész jól tudok – avatott be a tíz éves Kozma Kornél, aki édesanyjával véletlenül vetődött a Mosoly napra. Apukáját látogatták meg a munkahelyén, mikor észrevették a nyüzsgést, és betértek a játszótérre.

Jó kis hely, jó kis program

Magyarné Darók Krisztina hat gyermekével érkezett, a legkisebb öt hónapos, a legnagyobb nyolc éves.
– A nagyobbak egyébként is szeretnek itt játszani, ezért úgy gondoltuk, kijövünk. Most különben is jobban van idő ilyesmire a nyári szünet miatt – mondta el az Oroscafénak hozzátéve, vonzotta őket a sokféle program. Hasonlóan gondolta Varga Krisztina is, aki a Platán Idősek Otthona dolgozójaként az elsők között értesült a rendezvényről. – Eleve sok olyan játék van itt, amin jókat szokott játszani a lányom, mondhatni ideális ez a hely. Meg persze a csillámtetoválás és a kutyabemutató is tetszeni fog neki – válaszolta meg azon kérdésünket, miért a Mosoly napot választotta péntek délutáni programul.

Az arcfestő ecsetje egy pillanatra sem száradt meg (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A szervezők és segítők szintén örömmel települtek ki a Máltai Játszótér fái alá.
– Jó érzés adni, jó érzés olyan programokat szervezni, ahová nem kell belépő, ahol bármelyik orosházi gyermek jól szórakozhat. A legfontosabb, hogy nevetni lássuk őket – emelte ki Bogárné Kis Ildikó a Mosoly-nap kapcsán.

A délután hat óráig tartó, hatodik, de minden bizonnyal nem utoljára megszervezett rendezvényen száznál is több gyermek szórakozott, az egészséges ételekkel kapcsolatos totónak köszönhetően pedig tanulhattak is egy keveset.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás