- hirdetés -

Az orosházi Ipari Parkban nyílik napelem park. Az Eogen Hungary Kft. által megvásárolt területen orosháziak kapnak munkát.

A Gyártelep utcán értékesített területet Orosháza az Eogen Hungary Kft. részére. A vállalat 2,2 hektár területen létesít napelem parkot a városban, melynek karbantartására és fenntartására orosházi vállalkozókat kérnek majd fel.

A létesítmény által generált energiát visszatáplálják a hálózatba – tudtuk meg Nagy Miklóstól az Eogen Hungary Kft. ügyvezetőjétől. A vállalat országos szinten több napelem parkot üzemeltet, az orosházin kívül még 8-10 másik projekten dolgoznak. Az ügyvezető elárulta, azért döntöttek a napelem park Orosházán történő létesítésénél, mert a település megfelelő adottságokkal rendelkezik.

– A déli régiók a legbealapozottabbak Magyarországon, Orosháza az egyik legjobb adottságú település a régióban. Itt tudtunk megfelelően projektet fejleszteni, itt voltak a legjobbak a helyi adottságok, feltételek és az önkormányzati hozzáállás – nyilatkozta lapunknak Nagy Miklós.

Orosházán is hasonló napelem park létesül (Fotó: bama.hu)

A napelem park az előzetes számítások alapján 15600 megawattórát fog termelni. A megtermelt energia hozzájárul a környék energiabiztonságához, a hálózat nagyobb kapacitást lesz képes kiadni. Ez azt jelenti, hogy a napelem parkban megtermelt és visszatáplált energiával valamelyest javul ipari felhasználásnál az áramellátás minősége.

A park Orosházának bevételt jelent, melyet újabb fejlesztésekre fordít a város – tudtuk meg Bojtor István alpolgármestertől.
– Több szempontból is kedvező Orosházának a napelem park létrejötte. A városhoz befolyó bevételt fejlesztésekre fogjuk fordítani, illetve a már befolyt bevételt is fejlesztésekre fordítjuk. Azért is kedvező a városnak a létesítmény létrejötte, mert azok a befektetők, akik szeretnének Orosházán megtelepedni, a napelem park létesítőjével akár együtt tudnak működni – nyilatkozta lapunknak az alpolgármester.

Hozzátette, Orosháza számára kiemelten fontos a természetvédelem és az energiagazdálkodás. A város több pontján létesülnek a közeljövőben elektromos töltőállomások.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.