- hirdetés -

Szép számban gyűltek össze az orosházi és környékbeli kis- és középvállalkozók csütörtökön a művelődési központ Szokolai Sándor termébe, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) hívására. A vállalkozások digitalizációs fejlődésének további lehetőségeiről tájékozódhattak.

A magánéletünkben már megszoktuk, ha elromlik valami a lakásunkban, akkor az interneten keresünk szerelőt. Ha eladunk vagy veszünk valamit, az apróhirdetési újság helyett már azt is a neten tesszük. Sőt állást, hitelt, de még társat is az online térben keresünk. Míg a magánéletünkben tehát jórészt már megoldottuk a digitális átállást, addig a vállalkozások esetében még mindig nagy a lemaradás.

A digitális tér által nyújtott előnyök felismerésére hívja fel a figyelmet a Modern Vállalkozások Programja, melyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a területi kamarákkal együttműködve 2015-ben indított útjára. A Program idén immár 2,5 éve segíti szolgáltatásaival a hazai, vidéki kkv szektor digitális fejlődését. A cél egy olyan kezdeményezés elindítása volt, amelyhez a vállalkozások a megbízható informatikai tanácsadói szolgáltatást társítják.

A programban, melyhez minden magyarországi kis- és középvállalkozás ingyen csatlakozhat, korszerű informatikai eszközökkel, szoftverekkel, megoldásokkal ismerkedhetnek meg a cégvezetők, akár úgy is, hogy személyesen találkoznak a Modern Vállalkozások Programjához csatlakozott informatikai megoldások szállítóival, de akár pályázatkészítőkkel és pénzintézetekkel is. Eseményeikkel a digitális kereslet és kínálat találkozási pontját kívánják megteremteni, felvértezve a finanszírozási problémákra adott válaszokkal.

Szabó Géza a BMKIK alelnöke köszöntötte a szépszámú résztvevőt (Fotó: Rosta Tibor)

Az orosházi rendezvényen a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, Szabó Géza köszöntötte az érdeklődő – elsősorban gépipari – vállalkozások vezetőit. Az alelnök kérdésünkre elmondta:

 – A vállalkozások fejlődése, új piacok megszerzése, a versenyképesség javítása csak a digitalizáció révén érhető el. Szerencsére a magyar vállalkozók nyitottak ebben az irányban is. A Modern Vállalkozások Programja eddigi bő kétéves működése során több mint 11 000 kis- és középvállalkozást ért el és több mint 1500, kedvezményes informatikai terméket/szolgáltatást kínál a csatlakozott vállalkozások számára – tette hozzá.

Az előadások meghallgatása és a fórum beszélgetés végén egy szendvicsebéden értékelhették napi tapasztalataikat a résztvevők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.