- hirdetés -

Közel négy kilométeren fejlesztik az orosházi kerékpárutakat, Gyopárosfürdő mellett a Bajcsy-Zsilinszky utca, a Vásárhelyi út és a Szarvasi út szakaszain, emellett 184 új parkoló is épül a városban az autósok mindennapjait könnyítve. A mintegy 700 millió forint összértékű beruházásoknak köszönhetően jelentősen javulnak a közlekedési feltételek Orosházán.

Ismét eredményesen pályázott az önkormányzat: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert mintegy 700 millió forintos forrásból bővítik és fejlesztik az orosházi kerékpárút-hálózatot, és jelentősen nő a parkolóhelyek száma.

– Alapvető célunk a közlekedési feltételek javítása Orosházán és Gyopárosfürdőn, mind a kerékpárosokat, mind a gépjárművel közlekedőket segítve. A Gyopároson épülő kerékpárúttal még vonzóbbá szeretnénk tenni a fürdőt, míg a felújításokkal a munkahely és a lakókörnyezet jobb megközelíthetőségét tesszük lehetővé. Ugyancsak fontos és a helyiek régi igénye a parkolási lehetőségek bővítése a városban, most erre is lehetőség nyílik – tájékoztatta lapunkat Bojtor István alpolgármester.

Jelentősen javulnak a közlekedési feltételek Orosházán (Fotó: Rosta Tibor)

A közlekedésfejlesztési pályázat keretében 1820 méteren építenek új kerékpárutat a Gyopárosi út – Fasor utca – Kisvasút utca útvonalon. Emellett 1900 méteren – az érvényben lévő útügyi műszaki előírásoknak megfelelve – javítják városszerte a kerékpárutak állapotát. A pályázat keretében új burkolatot helyeznek le a Bajcsy-Zsilinszky utca, a Vásárhelyi út, valamint a Szarvasi út egyes szakaszain. A közel 700 millió forintos projektet a Békés Megyei Önkormányzat is támogatta a Döntés-előkészítő Bizottságban – nyilatkozta lapunknak Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke.

A kerékpárosok mellett az autóval közlekedőknek is kedveznek. Összesen 184 parkolóhelyet létesítenek városszerte: a Hajnal utca és Hajnal közben 65, a Kórház utcában 40, a Bajnok utcában 24, az Ady Endre utcában pedig 55 új helyen állhatnak meg majd az autósok.

– Évek óta dolgozunk Orosháza kerékpárút-hálózatának fejlesztésén, hiszen amellett, hogy folyamatosan nő a kerékpárosok száma, és fontos kényelmi szempont, hogy jó úton közlekedjenek, még fontosabb, hogy biztonságosan. Ezért is tettünk meg mindent, hogy Dél-Békés számos településén több milliárd forint értékű közlekedési fejlesztések indulhassanak – hangsúlyozza Simonka György országgyűlési képviselő hozzátéve, már egy új, Dél-Békést átszelő kerékpárút kiépítésének érdekében is egyeztettek Révész Máriusz kormánybiztossal. Az új térségi kerékpárúttól azt várják, hogy a turizmus erősödése mellett hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez, ezáltal pedig magasabb fizetések, jövedelmezőbb vállalkozások jöhetnek létre.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.