Miniszteri elismerést kaptak az Orosházi Kórház szemészei

“Egyedül nem megy!” – mondta dr. Gyenes Ágota osztályvezető főorvos, miután kollégái körében átvette a magas rangú elismerést. Az évente közel 1100 műtétet elvégző szemészeti részlegen nyolcan dolgoznak, összetartó, nagy tudással rendelkező csapatot alkotva.

Elismerő Oklevélben részesítette az Emberi Erőforrások Minisztere az Orosházi Kórház Szemészet Egynapos Sebészeti munkacsoportját. Az orosházi szakemberek Semmelweiss nap alkalmából kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként, július 2-án vehették át az oklevelet dr. Kásler Miklós minisztertől a Pesti Vigadóban.
– Egyedül nem megy. Egyetlen orvos sem tud jó eredményt elérni, ha nincs mögötte egy kiváló csapat. Nálunk ez megvan, ennek köszönhető a miniszteri oklevél – fogalmazott Dr. Gyenes Ágota. Az osztályvezető főorvos hangsúlyozta, az elmúlt években óriási technikai fejlődés ment végbe a szemészeti szakterületen, ennek hatására – az ország több kórházához hasonlóan – Orosházán is átalakult a szemészeti osztály egynapos sebészetté.

Elismerték munkájukat (Fotó: Melega Krisztián, Orosházi Kórház)

– Jelentősen fejlődött a műszerpark, ez újabb szakmai kihívásokat hozott, ezért mindenkinek rengeteget kellett tanulni, közösen gondolkodtunk a hogyan továbbról és persze sokat dolgoztunk, aminek meglett az eredménye. Míg 2015-ben valamivel több mint 900 beteget operáltunk, addig ma már közel 1100 műtétet végzünk egy évben, ami országos szinten is kimagasló. Összesen nyolcan végezzük ezeket a beavatkozásokat, ami nagy koncentrációt és odafigyelést igényel –  ismertette Gyenes Ágota.

Hozzátette, a nővérekkel együtt sokat beszélgetnek a beteggel, minden kérdésére válaszolnak, megnyugtatják a beavatkozás előtt. A műtősfiú és a műtősnő közös, összehangolt munkája is megvan, nagy a bizalmuk egymás között. Az adminisztrátor is óriási munkát végez, hiszen minden papír rendben van, mire délután a beteg hazamehet.
– A betegek elégedettek, sokan gyógyulnak nálunk, ezt értékelhették a kórházi döntéshozók is, amikor felterjesztettek minket az elismerésre. Nagyon büszke vagyok az egész csapatra és köszönjük a betegek bizalmát. Számunkra az jelenti az igazi sikert, amikor egy beteg úgy távozik, hogy visszanyerte a látását – zárta gondolatait dr. Gyenes Ágota.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás