- hirdetés -

Sikeresen teljesítette a kvalifikációt Orosháza képviseletében Mórocz Mercédesz, így készülhet a szeptemberi „Kishuszár” döntőre.

Velencén rendezték meg július 1-jén a Kishuszár vágta egyik selejtező futamát. Az orosházi Mórocz Mercédesz Morcos nevű pónijával első helyen ért a célba és kvalifikáltatta magát a budapesti döntőbe.

Mórocz Mercédesz 2014-ben Nagylak színeiben egyszer már megnyerte a „Kishuszár” kategóriát a Nemzeti Vágtán, 2017-ben harmadikként ért célba Orosházát képviselve a Hősök terén.
– Rövid volt a felkészülésünk, mivel Morcos május elején lesérült, csupán két héttel a verseny előtt hoztam ki a karámból, de szerencsére a sérülés nem vetette vissza a teljesítményét. A velencei kvalifikációs versenyen mind az előfutamot, mind a döntőt a második helyről kezdtem és a második kanyar után tudtam előzni, pozíciómat mindkét futamban tartani tudtam és ezáltal megnyertem a versenyt. Remélem, a szeptemberi megmérettetésen is ilyen sikeresen fogunk szerepelni, nem lesz könnyű, mert ott is előfutamok várnak ránk – nyilatkozta Merci.

Kishuszárok: Merci és Morcos (Fotó: Betkó Tamás)

A fiatal lovas elmondta még, hogy probléma merült fel a felkészülés során. Morcosnak új helyet és mellé felügyelőt keres. Ezzel kapcsolatban a család mindazok támogatását kéri, akiknek jelent valamit Merci lova, és bármilyen formában segíteni tudnának.

A Nemzeti Vágta döntője szeptember 14-16. között lesz Budapesten, az országos eseményt a televízió élőben közvetíti.

A velencei selejtezőn készített videófelvételt ide kattintva tekinthetik meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.