- hirdetés -

A lányok számára is megkezdődött a zágrábi kadet birkózó-világbajnokság. Szél Anna az 57 kilogrammosok között, a verseny egyik esélyeseként lépett szőnyegre.

Szerdán, 10 óra 30 perckor kezdték meg a hölgyek is szereplésüket az idei kadet birkózó-világbajnokságon. Az 57 kilogrammosok közt az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) immár kétszeres Európa-bajnok kiválóságának, Szél Annának, míg a 65 kilogrammos mezőnyben a ferencvárosi, világversenyeken már szintén érmet szerző Szabados Noéminek szurkolhattak a sportág követői.

Anna rendkívül nehéz ágra került, ráadásul rögtön a selejtező mérkőzések során szőnyegre kellett lépnie. Az idei Európa-bajnokságról már jól ismert német vetélytársát végül 6-2-re győzte le. Következő, indiai ellenféllel vívott találkozóját szoros küzdelemben, 7-6-ra abszolválta. A negyeddöntőben ismét egy jól ismert ellenfél, a moldovai Irina Ringaci várt rá, akivel az idei kadet Európa-bajnokságon éppen a döntőben találkoztak.

Ezúttal is sikerült legyőznie német riválisát Annának, a selejtezők során is az ő kezét emelték a magasba (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

Annának akkor egy rövid, de annál izgalmasabb mérkőzésen sikerült tusgyőzelemmel felülkerekednie Ringacin. Ezúttal is fordulatos összecsapást produkáltak a felek, Anna végül az utolsó percben, egy levitellel fordította meg 9-7-re az összecsapást, mellyel már az elődöntőre készülhetett.

A 17:30-kor kezdődő, utolsó szerdai összecsapásán pedig végleg egyértelművé tette, hogy ő győzni ment Zágrábba. Kínai ellenfelének esélyt sem adva, 7-0-ra húzott el, majd sikeresen kivédekezte riválisa támadásait is. Negyedik győzelmének köszönhetően pedig már csak egy mérkőzés választja el őt a kadet női birkózók 57 kilogrammosainak világbajnoki címétől. Döntőjére csütörtökön, várhatóan 18 órakor kerül sor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.