Emelkedett a lakáshitelek kamata

A Világgazdaság információi szerint nőttek az elmúlt hetekben a bankok által kínált lakáshitelek kamatai, a pénzpiaci kamatok emelkedése miatt.

Ugyan már év eleje óta egyre magasabb a változó kamatozású hitelek átlagkamata, az elmúlt hetekben azonban több bank esetében a fix konstrukciók miatt is emelkedett. Az OTP Banknál például 30 bázisponttal nőttek a változó kamatozású lakáshitelek kamatai, a Fix20 kivételével.

A bankracio.hu adatai szerint az Oberbank esetében a lejáratig fix kamatos hitelek kamata öt év futamidőnél 0,58, tíz évnél pedig 0,62 százalékponttal nőtt az elmúlt hónapban. A Sberbank is emelte lakáshiteleinek kamatát, június 11-től.

A Takarék Kereskedelmi Bank esetében az ötös minősített fogyasztóbarát lakáshitel teljes hiteldíjmutatója 4,43 százalékról 4,86 százalékra nőtt meg, a tízesé pedig 5,4-ről 6,9 százalékra erősödött fel.

Emellett nőttek a kamatok az Ersténél, az MKB-nál, a Budapest Banknál és a CIB-nél is.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás