- hirdetés -

A Mezőkövesd játékosa lesz az orosházi származású tehetséges labdarúgó, Silye Erik.

A fiatal játékos a futballal az Orosháza FC-ben ismerkedett meg, majd innen igazolt Békéscsabára, ahol végigjárta az utánpótlás bajnokságokat egészen az U17-ig. Ezután igazolta le a Ferencváros, ahol az U21-es, valamint a Ferencváros NB III-as tartalék csapatában szerepelt hétről hétre. Legutóbb az FTC kölcsönjátékosaként két szezont az NB II-es Soroksárnál töltött, Lipcsei Péter edző irányítása alatt.

Mezőkövesden lehet NB I-es labdarúgó Silye Erik (Fotó: egyesület)

Néhány hete a Mezőkövesd NB I-es csapatához került az agilis védőjátékos, aki szombaton be is mutatkozott új csapatában, a Tatran Presov elleni edzőmeccsen.
– A Ferencvárossal hosszabbítottam szerződést 2020-ig, egy évre érkeztem kölcsönbe Mezőkövesdre. Az FTC nem szeretett volna végleg elengedni, viszont a vezetőség is úgy gondolta, ideje kipróbálnom magam az NBI-ben, így nem igazán volt kérdés, hogy amint befutott a Mezőkövesd ajánlata, a kölcsönadás lesz számukra a legjobb opció. Nagyon remélem, hogy a Kövesd idén nem a kiesés ellen fog küzdeni, hanem magasabb célokért lép majd pályára.  A középmezőny eleje szerintem reális célkitűzés lehet. Elsődlegesen magamnak szeretném bizonyítani, hogy megállom a helyem ezen a szinten is, és persze ezzel együtt a stábnak megmutatni, hogy van helyem a kezdőcsapatban – nyilatkozta kérdésünkre válaszolva Silye Erik.

A játékos hozzátette még, hogy gyorsan befogadták a társak, jó a hangulat, mindenki nagyon segítőkész. Erik hosszabb távon tervezi az NB I-es tagságot, majd idővel külföldön is kipróbálná magát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.