- hirdetés -

Ismét a fiatalokat segíti egy júliustól elsejétől hatályba lépő jogszabály. A huszadik életévét még be nem töltött tanuló, B kategóriás jogosítványát kedvezménnyel szerezheti meg.

Könnyebbséget jelenthet a 17-18 éveseknek az új jogszabály, hiszen a fiataloknak olcsóbban lehet meg a jogosítványuk az előző évekhez képest.
– Ez a kedvezmény a jogszabályban megjelentek alapján kizárólag a B kategóriába sorolt járművek elméleti képzésére (tanfolyam) és, ahhoz kapcsolódó elméleti (KRESZ) vizsgadíj megtérítésére alkalmazható, maximum 25.000 Ft összeghatárig – ismertette Szekeres Tamás a Car-Scool autósiskola iskolavezetője.

A július elsején életbelépő jogszabály, a teljesített, sikeres KRESZ vizsgát tett tanulókra vonatkozik, akik a vizsga napjáig nem töltik be a huszadik életévüket.
– Tehát ha a huszadik születésnapján tesz sikeres KRESZ vizsgát, már nem jogosult a kedvezményre. Ezt a lehetőséget külföldiek nem, csak Magyar állampolgárok vehetik igénybe – tájékoztatott Szekeres Tamás.

Az új jogszabály a fiataloknak kedvez (Fotó: femina.hu)

Az iskolavezetőtől megtudtuk, nem jelent problémát, ha a tanuló valamilyen oknál fogva nem megy rögtön elméleti vizsga után forgalomba, hiszen a támogatás kizárólag az elméleti tanfolyamra és vizsgadíjra vonatkozik.
– Mindegy, hogy tanfolyamét és a vizsgadíját is, vagy csak a tanfolyam árát tekintjük, a lényeg, hogy maximum 25.000 forint téríthető vissza. Például: Ha a tanfolyam 30.000 forint, a vizsgadíj 4600 forint, akkor 25.000 forint jár vissza. De ha egy tanfolyam 15.000 forint, a vizsgadíj pedig 4600, akkor 19600 forint az, ami visszajár – emelte ki Szekeres Tamás.

A hatálybalépést követően igényelni a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál lehet majd a visszatérítést, elektronikusan vagy személyesen kitöltött igénylő lap benyújtása alapján, a sikeres KRESZ vizsga után, legfeljebb egy éven belül.
A Car -Scool vezetője végezetül elmondta, a költségeket számlákkal kell majd igazolni, az elbírálás harminc, a kifizetés az elbírálás után tizenhárom napon belül a kérelemben megjelölt belföldi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára (bankszámlaszámra) utalással történik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.