- hirdetés -

Mint minden évben, most is megrendezték a Gyöngyvirág Idősek Klubjában, a Családi – és Nyílt Napot, június 27-én. A Székács József utcai intézményben 10 órától, érdekes előadásokkal várták az érdeklődőket.

Megtelt érdeklődőkkel a klub a szerdai eseményre, ahol nevetésből és érdekességekből nem volt hiány. A programot Székácsné Kassai Ágnes a Gyöngyvirág klub szakmai koordinátora nyitotta meg, aki beszédében elmondta, nagy izgalommal készültek, hiszen számukra az a legfontosabb, hogy az intézmény tagjai örömmel érkezzenek és elégedetten távozzanak. 

A rendezvényen elsőként Koszorús Oszkár helytörténész Orosháza értékeiről tartott érdekes ismertetőt (Fotó: Rosta Tibor)

– Ezzel a programmal célunk, hogy az Orosháza környékén élők és a helyi lakosok kicsit nagyobb betekintést nyerjenek arra vonatkozóan, hogy milyen tevékenység folyik az idősek klubjában- mondta a szakmai koordinátor. Székácsné Kassai Ágnes kiemelte, az idősek szeretik a Gyöngyvirág klubbot, van aki rendszeresen, napi szinten ellátogat az intézménybe. Hozzátette, ez fontos, hiszen sok idős egyedül él, magányos, de a klubban családias légkört tudnak neki biztosítani.

A rendezvényen elsőként Koszorús Oszkár helytörténész tartott ismertetőt Orosháza értékeiről, majd Tóth Benedek Tibor, a Harmónia Klub egyik ellátottja zenélt a vendégeknek. Ezt követően Rábainé Dani Anikó, körzeti védőnő és jógafoglalkozás vezető érkezett, hogy az egészségmegőrzésről tartson előadást. 

Lehetőség nyílt vércukorszint-, illetve vérnyomásmérésre, valamint testsúlyméréssel egybekötött testtömegindex számításra is, a Fehér Kígyó Gyógyszertár jóvoltából.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.