Több napra teljesen leáll az MKB Bank rendszere

Az MKB Bank Zrt. új informatikai rendszer használatára áll át, amely kizárólag a pénzintézet tervezett, időszakos informatikai leállásával valósítható meg. Az informatikai leállásra június 29. 17:45 és július 5. 8:00 között kerül sor.

Az informatikai leállás időtartamán belül a 2018. június 29-e 17:45 -től, 2018. július 1-je 24:00 óráig, valamint a 2018. július 5. 00:00 órától, 08:00 óráig tartó időtartamokban az MKB Bank Zrt. elektronikus rendszerein ütemezett karbantartási és fejlesztési munkálatokat végez.
Július 2-3. és július 4. napokon a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény 286. § (1) bekezdés c) pontja szerinti, könyvelési és pénztári szolgáltatásokra kiterjedő bankszünnapot tart. A bankszünnappal érintett napokon az MKB Bank Zrt. fiókjai zárva tartanak.

Az informatikai leállás időtartama alatt az MKB Bank Zrt. pénzügyi és befektetési szolgáltatásai, a bankkártya szolgáltatás kivételével, sem személyesen, sem elektronikus csatornákon, sem a TeleBANKár ügyfélszolgálaton keresztül nem lesznek elérhetők.
Az MKB Bank Zrt. által kibocsátott bankkártyák vásárlásra és ATM-ből történő készpénzfelvételre, a korábban letöltött és telepített MKB Pay szolgáltatás pedig vásárlásra, a leállás időtartama alatt is használhatók a bankszámla, illetve a hitelkártyaszámla fedezetének összegéig. Az MKB Bank Zrt. a bankkártyaletiltás lehetőségét is biztosítja.

Fizetési és egyéb megbízások elektronikus csatornán 2018. június 29. 17:45-ig, bankfiókban személyesen 2018. június 29. 15:00 óráig nyújthatóak be. Ezt követően, fizetési és egyéb megbízások legközelebb – elektronikus úton és személyesen egyaránt – 2018.július 5. 08:00 órától nyújthatóak be.

Az MKB Bank Zrt kéri ügyfeleit, hogy pénzügyi tranzakcióikat időzítsék az informatikai leállás időtartamát
megelőző, vagy azt követő időszakra, illetve az eddig megszokott banki ügymenetük tervezése során vegyék
figyelembe az informatikai leállásból adódó, időszakos változásokat – olvasható az NKB oldalán


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás