- hirdetés -

Lehet-e egy-másfél óra alatt műkörmöt építeni? Röviden: igen, legalábbis az orosházi Beauty Box szalonban biztosan. Tóth-Gabnai Évánál jártunk zselés műkörömépítésen. (x)

A Csabai utcai családi házak között megbújó szalonban mosolygós hölgy fogad, Tóth-Gabnai Éva műkörömépítő. Zselés műkörömépítésre érkeztem, elképzelések nélkül, mondván a profira bízom a tervezést is. Eleinte kávéval kínál, közben a vállalkozásáról beszélgetünk. Mint mondja, tizennégy éve kezdte a szakmát. Eleinte barátnőinek készített körmöket, majd a kedvező vélemények után úgy döntött, belevág a műkörömépítésbe. Orosházára érkezve eleinte a belvárosában bérelt üzletet, ahol nem csak stabil ügyfélkört épített ki, de férjét is ekkor ismerte meg. Öt év után döntött úgy, hogy a családi házukba költözteti a vállalkozást, ahol jelenleg is működteti szalonját.

– Sokan mondták, hogy biztosan nem fognak ide kijönni, de végül majdnem mindenki követett – ismertette Éva.

Na de miért maradtak meg nála?

Erre a filozófiája adja a legjobb választ: gyorsan, szépet, tartósan. Gyorsan, mert akár egy-másfél óra alatt elkészít egy komplett zselés műkörmöt, de a géllakozás sem tart tovább ötven percnél. Szépet, mert számtalan forma és díszítés közül választhatnak az ügyfelek, és végül tartósat, mert precíz munkát végez.

Ötletekben és alapanyagokban nincs hiány (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Elfogyott a kávé, kezdődhet a műkörmöm építése, vagyis megtervezésre, elvégre ezért érkeztem Évához. Sajnos nem vagyok ,,bevállalós”, habár Éva elmondása szerint az olyan ügyfeleket is szereti, akik valami extrémre vágynak.

Először azt kell eldöntenem milyen formát szeretnék: hegyes, kerek, szögletes vagy mandula. Maradok a mandulánál, mert az illik legjobban a kezemhez. A nehezebb része most következik: milyen díszítést szeretnék? Biztosan állíthatom, hogy jó helyre érkeztem, hiszen a műkörmösöm nem szenved hiányt sem alapanyagokban, sem kreativitásban. Nem csak eddigi munkáit mutatja, de ötleteket is ad.

Egyszínű, francia, márványozott vagy színátmenetes csillám legyen a körmöm? Esetleg egy ombre valamelyikre? Akrildíszítéssel rajzolhatnánk egy szép virágot a gyűrűsujjam körmére. Maradunk az egyszínűnél, kis csillám díszítéssel. Viszont a baby-boomer is nagyon tetszik, amelyen fehérbe megy át a köröm vége – talán majd legközelebb. A végén még egy 3D zselés díszt is kaptam a gyűrűs ujjamra. Nem volt egyszerű választás, viszont a munka már annál gördülékenyebben megy. Sajnos nincsenek erős körmeim, viszont Éva az évek során kitapasztalta, hogyan lehet tartóssá tenni a problémásabb körmöket is.

A titkát nem árulja el, mivel nem szeretné a konkurenciát erősíteni, de annyit igen, hogy csak pozitív visszajelzések érkeztek a módszerével kapcsolatban. Munka közben még beszélgetünk, és nyolcvankét perc alatt teljesen kész az új zselés műkörmöm.

Illusztráció: Oroscafé

Lassan két hete, hogy Évánál jártam és rendkívül elégedett vagyok. Úgy döntöttem, ma fel is hívom a 06 (30) 299-4338-as telefonszámon, hogy újabb időpontot egyeztessünk. Időben, hogy legyen szabad helye. (x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.