- hirdetés -

Fél évszázada, hogy városi rangot kapott Tusnádfürdő. A székelyföldi településen három napos ünnepi programsorozattal jubiláltak, ahova hivatalos látogatásra érkezett városunk polgármestere, Dávid Zoltán.

A várossá válás ötvenedik évfordulója alkalmából szervezett városnapokon is kerek évfordulót ünnepeltek, hiszen az önkormányzat a hétvégén 20. alkalommal biztosított kikapcsolódási lehetőséget a helybélieknek és a látogatóknak.

Mivel a székelyföldi település Orosháza testvérvárosa, ezért a helyi önkormányzat Dávid Zoltánt, városunk polgármesterét is meghívta az ünnepi programra. Az orosházi delegáció (Dávid Zoltánt elkísérték Antal László, Lövei Ferenc és Németh Béla önkormányzati képviselők is) első útja Nyerges-tetőre vezetett, ahol az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc székely hősei előtt tisztelegve kopjafát avattak.

Most már Orosházának is van saját kopjafája Nyerges-tetőn (Fotó: Orosháza Város Önkormányzata)

– Nem feledjük azt a helytállás, azt a mérhetetlen áldozatot, amit a székelyek vállaltak a szülőföldért és az egyetemes magyar szabadságért és testvériségért nem csupán 1848-ban, hanem az előtt, s az után is – fogalmazott Dávid Zoltán, majd felavatták Orosháza kopjafáját Nyerges-tetőn. E helyszín azért is jelentős, mert 1849-ben a székelyek élet-halál harcot vívtak az osztrák és az orosz csapatokból álló hadsereg ellen.

A történelmi megemlékezést követően Orosháza képviselői részt vettek a városnapok programjain, és ami a legfontosabb: megerősítették a kapcsolatokat székely testvéreinkkel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.