- hirdetés -

Személyes tárgyalást kezdeményezett a Belügyminisztérium önkormányzati ügyekért felelős államtitkárával Dél-Békés országgyűlési képviselője, a téma az országos sajtót is bejárt 12 ezer forintos rezsikompenzáció a szénnel és fával fűtő háztartások számára is. Simonka György úgy fogalmaz: „fontos, hogy a választási kampányban tett ígéretünket teljesítsük, ehhez folyamatos munka és lobbitevékenység szükséges”. Az elmúlt napokban több országos lap is beszámolt arról, hogy „Simonka György számonkéri a kormány ígéretét” a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentés kapcsán, annak érdekében, hogy a szénnel és fával fűtő háztartások is részesüljenek támogatásban. A minisztériumnak írt levelét saját Facebook-oldalán is megosztotta 54. lépés címen. A kompenzációt még március elején jelentették be, jelezve, hogy minden család jóváírhat a gáz- és távfűtés számlájából 12 ezer forintot, a hagyományos módon fűtők esetében pedig növelik az e célra szolgáló szociális pénzügyi keretet egymilliárd forinttal.

– Én nem számonkértem, hanem segítséget kértem az ígéretem betartásához, hisz magam is többször elmondtam, hogy minden család megkapja a 12 ezer forintos kompenzációt. A háztartások egy részének már jóváírták az összeget, azonban az, hogy a fával, szénnel tüzelők is megkapják a februári hideg miatti támogatást, még nem rendezett. Ez sok vegyes tüzeléssel fűtő dél-békésit érint, szerintem nekik is jár ez a 12 ezer forint – hangsúlyozta lapunknak nyilatkozva Simonka György, akit legutóbb a dél-békési polgármesterek társulási ülésén kértek fel a rezsikompenzáció teljes körű érvényesítése érdekében.

Az Orosházi és Dél-Békési Többcélú Társulások együttes ülésén is téma volt a rezsikompenzáció (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Mindent megteszek, hogy az ígéretből valóság legyen. Ehhez kértem segítséget a kormánytól, írtam levelet és kezdeményeztem személyes egyeztetést is az illetékes államtitkárral. Az biztos, hogy én másképp dolgozom, mint a képviselő elődeim, ha az itt élők érdekéről van szó, akkor a vitáktól sem zárkózom el. Ez néha meglepő, és van, amikor kellemetlen, de a hosszú évek mellőzött szerepéből csak akkor tudunk kitörni, és eredményeket felmutatni, ha határozottan lépünk fel a dél-békésiek érdeke mellett – emeli ki a képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.