- hirdetés -

Védje a nemzeti szuverenitást, és tiltsa idegen népesség Magyarországra telepítését – ezek a legfőbb céljai az alaptörvény hetedik módosításának, melyet szerdán fogadott el az Országgyűlés, ahogyan a jogellenes bevándorlás elleni intézkedésekkel kapcsolatos törvénymódosításokat is. Dél-Békés képviselője kiemeli, hazánk biztonságánál nincs fontosabb, a Fidesz–KDNP betartotta választási ígéretét. Az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be – szerepel a módosított alaptörvényben. Ugyancsak zöld utat kapott szerdán az Országgyűlésben a Stop Soros-törvénycsomag, mely alapján büntető törvénykönyvi tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása.

– A Magyarország védelmét szolgáló akcióterv megtiltja idegen népesség betelepítését, büntethetővé teszi az illegális migráció szervezését, valamint védelmezi a keresztény kultúrát. Az Országgyűlésben a Fidesz-KDNP frakciója egyöntetűen szavazott igennel, mert mindannyiónknak Magyarország az első, és erre adtak felhatalmazást a magyar emberek az április 8-i választáson – emeli ki Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője, hozzátéve, az alaptörvény-módosítás és a Stop Soros-törvénycsomag erős védelmet nyújt az illegális migráció ellen.

Ennek értelmében elzárással büntethető minden olyan tevékenység, amely lehetővé teszi a menedékjogi eljárást vagy tartózkodási jogcím megszerzését azon személyeknek, akik nincsenek üldöztetésnek kitéve. Aki viszont ezen bűncselekményeknek az elkövetéséhez anyagi eszközöket szolgáltat, vagy a szervező tevékenységet rendszeresen folytatja, azt akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják. Ugyanilyen szankciókra számíthat az is, aki a bűncselekményt pénzügyi ellenszolgáltatásért cserébe, több embernek segítséget nyújtva vagy a határzóna nyolc kilométeres szakaszában követi el.

A kétharmados támogatást igénylő (133 igen szavazat), alaptörvény módosítására vonatkozó jogszabályt 159 igen, 5 nem szavazattal hagyta jóvá a parlament. A módosításra igennel szavazott a Fidesz–KDNP frakciója mellett a Jobbik, valamint Dúró Dóra független és Ritter Imre nemzetiségi képviselők. Nemmel voksolt Hadházy Ákos független képviselő és a Párbeszéd-frakció. Az MSZP, az LMP és a DK nem vett részt a szavazásban. A Stop Soros-törvénycsomagot szintén hasonló többséggel, 160 igen és 18 nem szavazattal fogadták el a parlamenti  képviselők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.