- hirdetés -

Egy ország egyszerre emelte a kezét az égbe Pribelszki Norbi és trapboi Hosszú Katinka című zeneszámára. A refrént éneklő fiatalember, Simon Boldizsár Orosházán él, fő foglalkozása a kézilabdázás. Zenei pályafutásáról és életéről beszélgettünk vele.

A huszonegy éves Simon Boldizsár – művésznevén trapboi – nővére, Simon Boglárka nyomdokait követve lépett az előadói pályára. A gimnázium befejezése után saját stúdiót nyitott, majd zenei karrierjére kezdett koncentrálni. Életében egyensúlyban van a sport és a zene, ahogy fogalmaz, egyikről sem tudna lemondani.

Ha jön egy ihlet, abból hamarosan megszületik egy dal. Így volt ez legújabb zenéjénél is, a június 13-án megjelent Fake friends-szel.

 

– Erre a címre jobban tetszett az angol szöveg. Nem a legjobb, de lehet, ha megakarnék élni belőle, akkor magyarul kellett volna megírni, angolul Magyarországon nem igen érdekel senkit. Ezzel azért több munka volt, de elmondtam a dalban mindent, amit akartam, szerintem a szöveg része jól sikerült. A klipforgatást nagyon élveztem. Két helyszínen rögzítettük, Budán a Millenáris Parkban és Rózsadombon egy utcában. Igaz, hogy alacsony költségvetésből  jött létre, szerintem nagyon profi munka lett– mesélte trapboi.

A Barátok közt című sorozatból jól ismert, szintén orosházi Pribelszki Norbival közös daluk a Hosszú Katinka már közel hétmilliós nézettségnél jár a legismertebb videómegosztó portálon. A fiatal rapper is kedveli a spontaneitást, ezért nem volt meglepő, hogy a milliók által kedvelt zeneszámot is két nap alatt hozták össze.

Hosszú még az út a sikerhez (Fotó: Rosta Tibor)

– Kimentünk hárman Tóth B. Richárdhoz, a producerhez, fogtunk két liter vodkát és narancslevet, majd elkezdtünk agyalni. Én felvetettem, hogy kezdjük el a külföldön már jól bevált sportolói vonalat. Ricsi odaült a szintetizátor elé és elkezdett két akkordot játszani. Nekünk teljesen bejött, csak Hosszú Katinka jutott eszünkbe, pont ideális volt. Aztán elkezdtem felénekelni a refrént, majd másnap megcsináltuk hozzá a klipet – mesélte trapboi. 

A számot félsikerként könyvelte el a fiatal rapper, az elismert előadói jövőhöz még ki kell taposnia az utat. A semmiből kezdte felépíteni karrierjét, lehetőségeihez mérten a legjobbat próbálja kiadni magából.

 

– Még nagyon sok zenét ki kell adnom, azoknak nagyon jól kell sikerülniük, megfelelő reklám is kell, de ha minden jól alakul, beindul ez is. Egy közös zenekar alapításán gondolkodunk testvéremmel, remélem összejön. Addig egyengetem magam az utamon – mesélte.

Művésznevének kiválasztása is érdekesen zajlott, ahogy a zeneszövegek és a dallamok, ez is spontán jött.
– Én sem tudom miért lettem trapboi. Szerintem ezt valahol hallottam, és rajtam maradt. De gondolkodtam több művésznéven is, mint a Lil TB, mivel Simon Tibor Boldizsár vagyok, de volt még a Beefly és sok más őrültség, de végül a Csapdafiú, a trapboi maradt – nyilatkozta az OrosCafénak Simon Boldizsár

Másik nagy szenvedélye a sport, jelenleg ez jelenti a keresetét is. A zenét és a kézilabdát könnyen össze tudja egyeztetni. Családja mindenben mellette áll, édesanyja hatalmas rajongója. Jelenleg Orosházán képzeli el jövőjét, de mindenre nyitott a Csapdafiú.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.