- hirdetés -

A hatodik helyen zárta a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot a Rákóczi Vasas SE . A szezont értékelte Csizmadia Imre sportköri elnök és Gyimesi András edző.

A Rákóczi Vasas SE az ősszel szorgalmasan gyűjtögette a pontjait, olyannyira, hogy a fiúk kiharcolták a felsőházi rájátszás lehetőségét. A téli felkészülés korán sem volt felhőtlen, innentől szélmalomharc várt a telepiek számára. A csapat tisztességesen végig játszotta a rájátszás mérkőzéseit.

– A tavaszi szezon első számú célja egyértelműen az volt, hogy a téli átmeneti időszak nem kis nehézségeit átélve, átvészelve újra egységes, baráti szellemű Rákóczi Vasast lássanak a pályán a szurkolóink, emellett az alapszakasz mérkőzésein tartsuk meg a 6. helyet és az ehhez tartozó felsőházi rájátszásban való részvétel lehetőségét – kezdte az értékelést Csizmadia Imre.

– Mi valósult meg ebből?

– A célként megfogalmazott baráti szellemiségű csapat kialakítása azt gondolom, hogy sikerült, hiszen a játékosállományunk szűkössége, az ehhez kapcsolódó nem kifejezetten eredményes tavaszi szezon ismeretétől függetlenül minden mérkőzésen tapasztalható volt az egységesség, a csapat minden nehézségén felülemelkedve egymást segítő, támogató módon baráti szellemben élte a mindennapjait a pályán és a pályán kívül egyaránt.

Az eredményesség tekintetében is sikerült az alapcélt teljesítenünk, mert némi külső segítséggel, a rivális csapatok eredményei szerencsés alakulásának „támogatásával” a felsőházi rájátszásban folytattuk a tavaszi szezont.

– A tavasz nem hozott sok örömöt.

– Az előző bajnokságokban megszokott eredményes szerepléstől eltérő módon a tavaszi szezon kevésbé volt sikeres, amelynek több összetevője is volt. Kezdve a téli időszak bizonytalanságaival, amelynek része volt a vezetőedző személyének megtalálása, a csapat játékosállományának egyben tartási nehézségei, az átigazolási időszakban eligazoló játékosok minőségi pótlásának sikertelensége, a tavaszi szezon elején súlyosan megsérült támadójátékosunk, Tasi Robi kiesése is. A problémáinktól függetlenül a csapat minden tagja, a szakmai vezetés, az egyesület vezetésében tevékenykedő kollégáim, a támogatóink minden dicséretet megérdemelnek, hiszen tisztességgel, becsülettel, a rákóczitelepi futball iránti szeretettel, alázattal tették a dolgukat a felmerülő sikertelenségeink ellenére. Nagy-nagy köszönet érte!

Az eredményesség tekintetében sikerült az alapcélt teljesíteni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A csapatkohéziót, csapategységet a napi munkát végző Gyimesi András fogta össze tavasszal.

– Nagyon nehéz szakmailag bármit is mondani, hiszen a bajnokság tavaszi rajtja előtt már mindenki tudta, hogy mi a jövőkép. Azt azért ki kell emelni, hogy igazi sportemberek alkották a csapatot, hiszen a sportembert nem az eredmények minősítik, hanem az adott sporthoz való hozzáállásuk, mentalitásuk, alázatuk. Edzésen aki tehette részt vett, hiszen mindenki tudta, hogy  vállalt valamit ,ami tréning nélkül semmilyen formában nem működik. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzések várnak ránk, de azt gondolom becsülettel helytálltak a fiúk. Különösen a Méhkerék illetve a békéscsabai idegenbeli mérkőzést emelném ki, hiszen a volt NB III-as csapatok ellen még így is remek mérkőzést játszottunk. Remek lehetőség volt a fiatal játékosoknak, hogy belekóstoljanak, milyen is az elit csoportban helytállni. Remélem sokat tanultak ezekből a mérkőzésekből. Dicséret illeti az „öreg” rákóczis játékosokat is,hiszen kiálltak egyesületükért és természetesen saját magukért-nyilatkozta a szezon végén Gyimesi András edző.

– Hogyan tovább?

– A jövőkép a már 2017. decemberében központilag megfogalmazott egységes orosházi labdarúgás kialakításának alapján képzelhető el, amely szerint egy egyesületen belül, egy szakmai irányítás alapján két felnőtt labdarúgó csapat kialakítása fog megtörténni.

Az egyik felnőtt labdarúgó csapat a továbbiakban is a rákóczitelepi sportlétesítményben fogja játszani a mérkőzéseit a telepi futballhagyományok megőrzése, a helyi szurkolók kiszolgálása érdekében – nyilatkozta a jövőről az egyesület elnöke.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.