- hirdetés -

Tizenhárom modern ágyat és két felfekvés elleni speciális matracot kapott az állami fenntartótól az Orosházi Kórház. Az új eszközök jelentősen növelik az ápolási tevékenység hatékonyságát.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az „Egységes ápolási eszközpark kialakítása” elnevezésű (EFOP-2.2.0-16-2016-00003) projektjének első szállítási ütemében az amerikai Hill-Rom cég által gyártott 13 db multifunkcionális ágyat, a hozzájuk tartozó infúziós állványokat, matracokat és kórházi textíliákat, valamint 2 db speciális antidecubitus (felfekvés elleni) matracot szállított az Orosházi Kórháznak.

A szállítmány június 19-én érkezett Orosházára, a közeljövőben pedig az is eldől, melyik osztályon lesznek elhelyezve az ágyak és matracok.
– Ezek a modern, elektronikusan dönthető, kényelmes betegágyak és a hozzájuk tartozó kiegészítők nagyban növelik az ápolási tevékenység hatékonyságát, ezáltal rövidülhet az ápolási idő, ami a betegnek és a kórháznak is előnyös. Emellett az új ágyak az ápolóknak is nagy segítséget jelentenek, hiszen könnyebben, gyorsabban és nagyobb biztonságban mozgatható a beteg – mondta dr. Duray Gergő főigazgató.

Az eszközök június 19-én érkeztek Orosházára, nemsokára az is eldől, melyik osztályon lesznek elhelyezve (Fotó: Orosházi Kórház)

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az egészségügyi szakdolgozók élet- és munkakörülményeinek javítására országos szinten két projektben összesen 16,5 milliárd forintot fordít. Nyolc milliárd forintból megújul a kórházak ápolási eszközparkja, 8,5 milliárdos beruházással a nővérszállók felújítása és új szállók kialakítása történik meg 2020. első negyedév végére.

Országosan összesen kb. 21 ezer db ápolási eszköz − többek között intenzív ágyak, korszerű betegágyak, felfekvést megelőző matracok, gördíthető infúziós állványok, fecskendős infúziós pumpák − beszerzése járul hozzá a megfelelő eszköz ellátottság megteremtéséhez és a szakdolgozók munkakörülményeinek javításához 64 ÁEEK fenntartású intézmény 71 telephelyén és a három egyetemi helyszínen.

Emellett 3700 fő képzését is megvalósítják 61 helyszínen, egyrészt az újonnan beszerzett eszközök eredményes alkalmazása és a biztonságos és szakszerű betegmozgatás elsajátítása, másrészt a kiégés megelőzése érdekében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.