- hirdetés -

Eötvös József Emlékplakettel ismerte el a város önkormányzatának munkáját a Pedagógusok Szakszervezete a június 6-i pedagógusnapon.

A Pedagógusok Szakszervezete még 2000-ben alapította az Eötvös József Emlékplakettet, amivel az önkormányzatok, a nevelési-oktatási intézmények, illetve azok fenntartóinak munkáját ismerik el.

Több szempont alapján ítélik oda a díjat, fontos, hogy az adott önkormányzat megfelelő fenntartói-szakmai irányítást biztosítson a fenntartása alatt álló intézményeknek. Elengedhetetlen a szükséges költségvetési források biztosítása, a helyi igényeknek való megfelelés, valamint a személyi és tárgyi feltételek biztosítása.

A június 6-i pedagógusnapi ünnepségen az elismerések kiosztása az Eötvös József Emlékplakett átadásával kezdődött.

Évente öt város önkormányzata kapja meg az elismerést, idén Orosháza is a kitüntetettek között volt (Fotó: Pirer Kata)

– Orosháza önkormányzata oktatás szempontjából az óvodák fenntartója. Az állandó felújítások, a munkavállalói érdekek figyelembe vétele és a dolgozók munkájának megbecsülése miatt terjesztettük fel őket az elismerésre – hangzott el a Pedagógusok Szakszervezete járási-városi titkárának, Verba Attilánénak beszámolójából.

Az alapítás óta évente öt település önkormányzata kaphatja meg a rangos díjat. Mivel a Pedagógusok Szakszervezete Orosháza közoktatási feladatellátását eredményesnek, az intézmények fenntartását pedig kellően színvonalasnak minősítette, így idén a város önkormányzata is a kitüntetettek között volt.

Dávid Zoltán, polgármester az ünnepségen elmondta, a díj a pedagógusok áldozatos munkájának köszönhető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.