- hirdetés -

Pusztakezes kategóriában ezüst-, fegyveresben pedig bronzéremmel tette emlékezetessé a hétvégét Puravecz Péter. A Contact K.T.H.E. III. danos mestere Olaszországban lépett tatamira egy június 14. és 17. között tartott nemzetközi versenyen.

Négynapos versenyre utazott június 14. és 17. között, az olaszországi Riminibe a Contact K.T.H.E. sportolója, Puravecz Péter. A Wako Kick-box Világkupára 35 országból érkeztek harcművészek, nem kevesebb, mint 1200 versenyző küzdött meg a megmérettetésen. Puravecz Péter  a formagyakorlat versenyszámban képviselte az orosházi egyesület és Magyarország színeit.

A felnőtt korosztályban június 16-án lépett tatamira, először pusztakezes kategóriában. Ebben a versenyszámban az elmúlt évek során nem sok sikerélménye volt a magyar versenyzőknek. Péter azonban eloszlatta a kételyeket, magabiztosan győzte le olasz és spanyol ellenfeleit, egészen a második helyig menetelt.

Egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza a nemzetközi versenyről Puravecz Péter (Fotó: egyesület)

Másnap ismét felnőtt korosztályban, a fegyveres kategória versenye következett számára. Öten regisztráltak ebben a versenyszámban, svájci riválisa végül nem vállalta az indulást. A klub közleménye szerint Puravecz Péter szokatlan fegyvernemmel, tonfával mutatta be produkcióját. A szaltó rúgások egyikénél ugyan megsérült, de ez nem gátolta meg abban, hogy sikeresen teljesítse gyakorlatát. A verseny végén így újabb éremnek örülhetett, a harmadik helyet szerezte meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.