- hirdetés -

Békés megyében a hőség miatt van érvényben citromsárga figyelmeztetés. Az ország nagy részén 25, 26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Így Békés megyében is, ezért citromsárga figyelmeztetés van érvényben.
Orosházán az előrejelzések szerint csütörtökön maximum 34, minimum 19 fok várható. Csapadék elszórtan várható, a szél erőssége körülbelül 11 km/óra lesz.

Június 22-én, lehűlés éri el Orosházát, 21 és 18 Celsius fok között alakul a hőmérséklet. Csapadékra is számítanunk kell, melyhez 30 km/órás széllökések társulhatnak. 

Szombaton napközben 22, később 9 fok is lehet. Csapadékkal várhatóan nem kell számolunk, a szél 17 km/órára mérséklődik. 

Citromsárga figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt (Fotó: Rajki Judit)

Június 24-én, maximum 22, minimum 10 Celsius fok várható. Csapadék nem valószínű, a széllökések körülbelül 15 km/órásak lesznek. 

Az ország területén az Országos Meteorológiai Szolgálat, Békés megyén kívül a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém megyére vonatkozóan is. 

Heves zivatar miatt az országban Borsod-Abaúj, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Veszprém megyében van érvényben citromsárga figyelmeztetés. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.