A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK) együttműködési megállapodást írt alá Újkígyóson a polgármesteri hivatalban. Az együttműködés aláírásával a két ország közötti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztése a cél.
- hirdetés -

A Június 19-én megvalósult Olasz Üzleti Napon (Italian Business Day) a megye vezetői és legfontosabb gazdasági szereplői vettek részt. Szebellédi Zoltán polgármester elmondta, több évre nyúlik vissza az olasz nagykövetséggel kialakított virágzó kapcsolat, azonban néha a megyeiek úgy érzik, amikor az ország sorsáról beszélgetnek Budapesten, az asztalon lévő térképen Békés megyére kerül a kávéscsésze.

Teresa Testa, az olasz nagykövetség kereskedelmi attaséja elmondta, a hazánkban töltött 2,5 év alapján úgy ítéli, folyamatosan fejlődnek a kulturális, gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok a két ország között. Kiemelte, Magyarországon 2,5 ezer olasz vagy olasz érdekeltségű cég van jelen, melyek főként kézműipari kis- és középvállalatok.

Az Orosházán rejlő lehetőségek felkeltették Francesco Maria Mari érdeklődését (Fotó: Bakos Viktória)

Francesco Maria Mari, a MOKK elnöke úgy véli, kiemelten fontos az együttműködés a magyar vidéki területekkel. – Budapest gyönyörű város, Magyarország központja, az ország legfontosabb települése, de a gépezet valódi mozgatórugója a vidék. Ezért vagyunk itt, és büszkén mondhatom, mi vagyunk az első külföldi kereskedelmi kamara Békés megyében, akik ilyen közel állnak a vlaós gazdasághoz – nyilatkozta az OrosCafénak a MOKK elnöke.

Az aláíráson Dávid Zoltán polgármester is jelen volt, bemutatta Orosházát és a városban rejlő lehetőségeket az olasz partnereknek. – Lehetőség nyílt bemutatni városunkat. Úgy gondolom a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara segítségével új kapcsolatokat tudunk létesíteni, ezzel újabb ajtókat tudunk feltárni Orosháza gazdasága előtt – nyilatkozta a polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.