- hirdetés -

A múlt hétvégén rendezték meg Balatonalmádiban és Veszprémben az Utánpótlás Vidékbajnokságot. Az orosháziak kitűnősége, Kis Abigél saját korosztályában bajnoki címet szerzett, az idősebb korosztályban a 6. helyen zárt.

A fiatal orosházi vívó vidékbajnoknak mondhatja magát (Fotó: egyesület)

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület is képviseltette magát az év egyik legrangosabb versenyén, az Utánpótlás Vidékbajnokságon. Kis Abigél két korosztályban is pástra állt. A versenyre minden nagyobb vidéki klubtól érkeztek vívók. Abigél június 16-án, Balatonalmádiban saját korosztályában, a Bambi Női Kard Egyéni versenyen a 16 induló közül szerezte meg az első helyet, amellyel vidékbajnoknak mondhatja magát. Az orosházi vívó magabiztosan nyitotta a csoportkört, ahonnan a 3. helyre rangsorolta magát a mezőnyben. Az egyenes kieséses táblán egészen a döntőig menetelt. Törökbálinti ellenfelét végül 10:4 arányban győzte le, így szerezte meg a vidékbajnoki címet. Másnap, június 17-én Veszprémben egy korcsoporttal feljebb, a Gyermek Női Kard Egyéni versenyen 20 induló közül a 6. helyen végzett.

– Kis Abigél jelenleg egyesületünk legeredményesebb versenyzője. Jövőre már végig saját korosztályában tud versenyezni. Reméljük, sok szép eredményt fog hozni még nekünk. Abi célja, hogy élsportoló legyen, azt hiszem jó úton halad, de rengeteg lépcsőfok van még hátra. Mint edzője, igyekszem mindenben segíteni, hogy elérje álmait – nyilatkozta Nagy Nándor edző.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület versenyzői számára kisebb nyári pihenő következik, majd edzőtáborokkal és felkészülési versenyekkel nyitják meg a következő szezont.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.