- hirdetés -

Jól jár az a család, amelyik most vásárol használt ingatlant Orosházán, mivel a képviselő-testület egyszerűsítette a használt lakás vásárlás támogatásáról szóló önkormányzati rendeletet.

A város képviselő-testülete még 2016-ban alkotta meg azt az önkormányzati rendeletet, melynek értelmében a Családi Otthonteremtési Kedvezményre jogosultak kiegészítő támogatásban részesülhetnek használt lakás vásárlása esetén. A támogatás a munkáltató, valamint az önkormányzat által nyújtott 600-600 ezer forintos összegből adódott össze. Ennek kedvezőbbé tételéről döntött a képviselő-testület májusi ülésén, hogy még inkább elősegítse a lakáshoz jutást településünkön.

A módosított rendelet értemében, a használt lakás vásárlásában gondolkodóknak mostantól elég, ha a munkáltatójuk legalább 200 ezer forint – visszatérítendő vagy vissza nem térítendő – támogatást nyújt. Ezáltal jogosulttá válnak az önkormányzati támogatás igénylésére. Az önkormányzati támogatás minimum 200 ezer forint, maximum 600 ezer forint, és csak az Orosháza közigazgatási területén lévő ingatlanokra vonatkozik. Az önkormányzat által nyújtott – vissza nem térítendő – támogatás megegyezik a munkáltató által nyújtott támogatással. Ha a munkáltató által nyújtott lakáscélú támogatás több mint 600 ezer forint, az önkormányzati támogatás összege akkor is legfeljebb 600 ezer forint lehet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.