- hirdetés -

Hat fiatal tartott Székkutas irányából tavaly december 30-án Orosháza felé, amikor a sofőr egy kanyarban rosszul választotta meg a sebességet, elvesztette uralmát az autó felett, ami az út menti árokba csapódott. Az egyik súlyos sérült, Helbert Nelly szeretné, ha senkinek nem kéne átélnie hasonlót.

Mennyi hónap, rémálom és könnycsepp áll már mögöttem azóta a borzalmas, horrorisztikus, év végi éjszaka óta – fogalmazott Nelly Facebook-bejegyzésében. Az OrosCafénak elmesélte, arról a tavaly decemberi szörnyű estéről kevés emléke van.

Csoda, hogy mindannyian élve jutottak ki az autóból (Fotó: police.hu)

– Az utolsó képek egyike, ami a fejemben van, hogy otthon ülök és várom Jázmint. Egy buliba mentünk, majd egy benzinkúton is megálltunk. Maga a baleset teljesen homályos – mondja a fiatal lány, aki mintegy két hónapot töltött a szegedi kórház neurológiai és traumatológiai osztályán, repedt csigolyái tört csontjai teljesen helyrejöttek.

“Menj haza Nelly”

Egy egyszerű mondat, amit tanácsolna akkori önmagának, ha visszaforgathatná az időt. Leginkább magát okolja, hogy beszállt az autóba. Azon az estén – ahogy ő fogalmazott – egy Helbert Nelly meghalt az út szélén, lélekben biztosan. Egy tragikus merényletet követett el maga ellen, melynek élete végéig tartó hatása marad.

Teljesen felépült és más irányt vett az élete a baleset óta (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A felépülésemben a lelki rész volt a legnehezebb. Sokáig úgy gondoltam azért vagyok kórházban, mert a gimnáziumban leestem a lépcsőről. Ahogy próbálták elmondani, hogy mi történt velem azonnal elaludtam. Azóta sikerült feldolgozni az esetet, amiben a családom, barátaim és az orosháziak összefogása is nagyon sokat segítettek. Szeretném megköszönni, a mentősöknek, tűzoltóknak, a szegedi klinika ápolóinak, dr. Ilyés Leventének, dr. Gargyán Istvánnak, Dr. Guardián Gabriellának. Nagyon jól esett Karasz Róbert, Rétes Edina, a kézilabdázók, illetve Szűcs Krisztián segítsége is – sorolta hálás mosollyal az arcán.

Elmondta, hogy azóta máshogy látja a világot, a gondolkodása is megváltozott. Dolgok, amik eddig fontosnak tűntek már jelentéktelenek számára. Jelenleg egy benzinkúton dolgozik, de szeptembertől gyógyszertári asszisztensi képzésre jár majd. A balesetnek köszönhetően jobban érdekli az egészségügy.

Komoly tervei vannak az életben (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Emellett kiemelt célja, hogy tragédiáját jó célra fordítsa. Iskolákban mesélné el történetét, hiszen azt szeretné, hogy soha többé ne forduljon elő hasonló eset. Úgy gondolja, ha egy életet is megment, akkor már megérte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.