- hirdetés -

Vidd le a szemetet, vásárolj be, legyél kitűnő, diplomázz le – egyszerű kérések, amit a szülők kérni szoktak gyerekeiktől. Norbi apukájának kívánsága kissé kilóg a sorból, ugyanis saját készítésű gyömbérsörre vágyott, amit meg is kapott a fiától.

Manapság igen ritka, amikor valakinek a szenvedélye egyben a munkája. Andrási Norbert ilyen, aki a sörfőzésben találta meg önmagát. A barátai, ismerősei és a családja is nagy örömmel veszik, hogy húsleves helyett ezer liter számra főzi a sört. Folyamatosan kapja az ötleteket, milyen ízesítésű italoknak örülnének, elsőként édesapja kívánságát teljesítette. Így született meg az Apukám Kedvence.

A bő egy év munkája meghozta a gyümölcsét, az Apukám Kedvencét (Fotó: Horizont Brewing)

– Az Apukám Kedvence egy 5,5 százalékos, gyömbéres pale ale, kizárólag amarillo komlóval. Apa azóta kéri, hogy főzzek neki egy gyömbéres sört, mióta a Horizontn Brewingnál dolgozom. Ebben a sörben picit benne vagyok én is, mivel a kedvenc, könnyű stílusomba vihettem bele apukám kívánságát. A nosztalgikusságát az adja, hogy az első házi sörömhöz is amarillót használtam. Egy egyszerű, könnyen érthető, huncut, nyári ivós sör, elegánsan gyömbérezve, hogy sejtesse a ravaszságot és ne legyen ormótlanul eltolva a gyümölcsös világba. „Ez egy egyszerű sör, semmit sem akar, néha ilyen is kell….” – sorolja nagy átéléssel Norbi.

Kiknek ajánlja az Apukám Kedvencét?

– Elsősorban apukámnak természetesen, de igazából anyukám, Hugi, minden családtagom és barátom bele tartozik ebbe a körbe, akik végig támogattak a sörfőző pályát illetően. Kalandos utam volt a munkahelyemig, kollégiám mindvégig feltétlen támogattak. Kívánságkosár jelleggel ilyenkor szokás hozzátenni, hogy küldeném még minden orosházinak, BME-hallgatónak, kézilabdázónak, valamint a 12/8-nak, a szombat délelőttönként hegedülő szomszéd lánynak, illetve mindenkinek, aki szereti – zárja humorosan a fiatal sörfőző a blogbegyejzésben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.