- hirdetés -

Zajlik az élet ezekben a hetekben az OKKSZK (Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör) aerobik szakosztálya háza táján. Az egyesület versenyzői a közelmúltban két versenyen is bizonyítottak.

Két hete a Vasas SC meghívásos versenyén vettek részt az ifjú hölgyek, további hét egyesület társaságában. Majd háromszáz egység mutatta be gyakorlatát az angyalföldi csarnokban.

Az orosházi aerobikosok szépen kitettek magukért. Kappán Dorina egyéniben, az Up 2 korosztályban második, ugyanebben a korosztályban Nagy Noémi és Kiss Patrícia holtversenyben harmadik helyet szerzett, trrióban pedig ez a három versenyző a dobogó második fokára állhatott. Az Up 2-es challenge csapat harmadik helyen végzett. Up 1-ben Vincze Lizett és Szekerczés Viktória bronzéremmel zárt. A kicsik közül Málik Lia is bronzot szerzett.

A múlt szombaton Aradra utazott az OKKSZK aerobik szakosztálya és az ott megrendezett nemzetközi, B kategóriás versenyen is helyt álltak Zsigáné Mezei Beáta tanítványai. Mintegy négyszáz gyerek, rengeteg egység, köztük az orosháziak tizenkilenc fős küldöttsége – akik hét egyéni és két csapat számban indultak – alkotta a mezőnyt. Többeknek ez volt az első, a debütáló versenye.

Az aradi különítmény, immár oklevelekkel, érmekkel (Fotó OKKSZK)

Az óvodások közt Málik Lia és az óvodás csapat is a harmadik helyet szerezte meg. Egyel feljebb, az első- másodikosok közt az első versenyes Keresztes Grétának nem sikerült dobogóra állnia, a negyedik pozíció lett az övé. Az 5.-6. osztályosok közt Kappán Dorina szintén negyedik lett. 7.-8. osztályosok kategóriájában Magy Noémi szerzett értékes bronzérmet. Egy korosztállyal feljebb Vincze Lizett és Szekerczés Viktória holtversenyben a negyedik helyen zártak. A 5.-6.-os korosztályban indult orosházi csapat a harmadik helyet szerezte meg.

Az OKKSZK aerobik szakosztálya tovább bővült az elmúlt időszakban. Mint Zsigáné Mezei Beátától megtudtuk: – 34 versenyzőnk van az orosházi csoportban, ezen kívül a Balogh Jenifer vezette mezőkovácsházi csoportban 22, és a nemrég csatlakozott battonyai csoportban további 24. Ez utóbbi társaság egyenlőre még nem versenyez. Sok a versenyünk, dolgozunk keményen – mondja a szakosztályvezető.

Az elmúlt két hét versenyein minden esetre egy sor dobogós helyet szereztek a kicsik és a nagyobbak egyaránt. Edzőjük is elégedett:

 – Nagyon szépen teljesítettek a gyerekek mindkét alkalommal, talán jobban is, mint várni lehetett. Mondom ezt úgy, hogy nem csak edzői, de bírói szemmel is nézem a gyakorlatokat. A nagyobb tanítványoknak már jóval nehezebb gyakorlatokat állítottunk össze és ezek a gyakorlatok most kezdenek kiforrni, beérni. A fő hangsúly idén a Magyar Kupa versenyein van. Ez a mérce, a különböző meghívásos versenyek pedig ennek előkészítése, próbája. Heti négyet-ötöt edzünk és ez pontosan látszik is a versenyeken – foglalja össze Zsigáné Mezei Beáta.

 

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.