- hirdetés -

Minden kitűzött célt elért a PET-BAU ASE orosházi női asztalitenisz klubja. A legmagasabb osztályban a legjobb szezonjukat produkálták, míg az NB I-ben a középmezőnyben végeztek a fiatalokkal.

Az Extraligában előzetesen az ötödik helyet tűzték ki célul. Ennek érdekében az holtszezonban a Statisztika együttesétől az ifjúsági rangelső, sokszoros utánpótlás bajnok Fehér Orsolyát kölcsönbe megszerezte az orosházi együttes. Év közben eggyel feljebb tették a lécet a klub vezetői.

– A bajnokság alatt a célt a negyedik helyezésre módosítottuk, mivel látszott, hogy a sokszoros Extraliga-dobogós és egyszeres bajnok Postás SE a belső konfliktusok következtében nem lesz meghatározó a szezonban. A játékosok átérezve a lehetőséget, valamennyi riválisunk ellen maximális teljesítményt nyújtva kivívták a negyedik helyet, amivel biztosítottuk a helyünket a Final Fourban – fogalmazott Bogdánffy Csaba, a PET-BAU ASE szakosztályvezetője.

Az alapszakaszban nyolc győzelem mellett hat vereség szerepelt a csapat neve mellett. Egyénileg Tóth Edina 66 százalékos és Fehér Orsolya hatvan százalékos teljesítményével az orosháziak húzemberei voltak, de Horváth Lilla 46 százalékos és a rengeteg sérüléssel bajlódó Csáki Rita 42 százalékos mutatójával is megbízható teljesítményt produkáltak. A szakosztályvezető elmondta, hogy párosban maradt hiányérzete, hiszen mindössze 28 százalékos mutatót értek el, melyben közrejátszott Csáki kiesése is.

Horváth Lilláék simán szerezték meg a két pontot a Gödöllő ellen (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A Final Four jól tükrözte a hazai erőviszonyokat, hiszen a bajnoki alapszakasz után a rájátszásban nem sikerült a bravúr, ami tekintettel a játékoskeretek erőviszonyára valamint a rendelkezésükre álló anyagi feltételekre megfelel a realitásoknak. Az őszi szezonban főleg Chikán István míg tavasszal Séllei Zoltán biztosította a mérkőzéseken a szakmai hátteret, az eredmények tükrében sikerrel. Az anyagi háttér biztosításáért köszönettel tartozunk névadó szponzorunknak a PET-BAU KFT vezetésének, Busa Péter egyesületi elnökünknek, az önkormányzatnak és minden támogatónknak, akik lehetőségükhöz képest sokat tettek a sikeres szereplés érdekében – értékelt Bogdánffy Csaba.

Korábban már megírtuk, hogy a PET-BAU ASE Extraliga-csapata átalakul a nyáron, hiszen húzóemberük, Tóth Edina a jelenleginél lényegesen jobb anyagi körülmények miatt a német másodosztályban folytatja pályafutását. Várhatóan a Statisztikából kölcsönben szereplő Fehér Orsolyát sem tudják megtartani az orosháziak. A pótlásukról már gondoskodott a vezetőség, ugyanis az Eb-bronzérmes Braun Éva, az ifjúsági ranglista harmadik Nagypál Mártát, valamint az ifjúsági ranglista hetedik helyezett Göndör Fannival is orosházi színekben versenyzik majd jövőre.

Átszervezésben bíznak az NB I-ben

– A női NB I ebben az évben maga volt a megpróbáltatások szezonja, hiszen az egy csoportossá alakítás következtében be kellett utaznunk az egész országot. Komló, Kaposvár, Szombathely, Nagykanizsa, Győr mellett a szekszárdi, budapesti, nyíregyházi és soltvadkerti utak valóságos felüdülést jelentettek – tért át az egy osztállyal lejjebb szereplő gárda értékelésére.

A csapat az ötödik helyezéssel stabilan teljesítette a kitűzött célt, a középmezőnyben végeztek. Külön siker, hogy valamennyi mérkőzésen szerepeltettek két utánpótláskorú újonc és serdülő játékost, hiszen a fiatalok beépítése is kiemelten fontos szempont volt.

Jövőre még nagyobb szerepet kapnak a fiatalok az NB I-ben  (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Felnőtt játékosaink iskolai kötelezettségek, illetve vidéki munkahelyi elfoglaltság miatt nagyon keveset tudtak edzeni, mégis szükség volt játékukra a stabilitás biztosítása érdekében, amit jól tükröz az eredményességi mutatójuk is. Benkő Anett a 65 százalékos teljesítményével a csapat legjobbja volt, mögötte Szabó Mariann következett 59 százalékkal. Varga Bernadett s Fuderer Dalma közel 45 százalékos mutatója is jónak számít, mögöttük a fiatal Hudák Dorina 38 százalékos teljesítménye is elfogadható – sorolja Bogdánffy.

Rajtuk kívül két alkalommal játszott a csapatban az Extraligában is szereplő Horváth Lilla aki valamennyi mérkőzését megnyerte, valamint szerepet kapott a szintén újonc korú Farkas Izabella is. A párosok teljesítménye az NB I-ben is elmaradt az elvárttól.

– Elnökségünk döntése alapján az utánpótlás fejlődése érdekében szükségünk lenne az NB I-es szereplésre, de a fentiek szerinti lebonyolítás esetén ez meggondolandó és nem nagyon vállalható. Bízunk a Magyar Asztalitenisz-szövetség (MOATSZ) átszervezési ígéretének megvalósításában, mert ez a forma a többi egyesület szempontjából sem elfogadható – fogalmaz a szakosztályvezető.

A játékosok június 18-tól négyhetes szünetet kaptak, majd július 16-án napi két edzéssel kezdődik az intenzív felkészülés az új bajnoki szezonra és az egyéni versenyekre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.