- hirdetés -

Virágok, lufik, könnycseppek, vidámság – Több mint kétszáz nyolcadikos diáknak szólt az utolsó becsengetés pénteken és szombaton városunkban.A tanév végének érkeztével, nemcsak a nyári szünet, hanem a ballagások időszaka is kezdetét vette.
Az intézményekben sok éve hagyomány, hogy az általános iskolát végző diákok a tanév utolsó napján mondanak búcsút az iskolának. Ez most sem történt másképp, hiszen pénteken a Wesley Iskola 13 nyolcadikosa, és a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 24 tanulója ballagott a második otthont jelentő iskolájukból.

Szombaton a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 42, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola 47, a Vörösmarty Mihály Székhelyintézmény 63, a Czina Sándor Tagintézmény 25, a Rákóczitelepi Tagintézmény 16 diákja akasztotta vállára tarisznyáját és vonult végig az elmúlt évek emlékezetes helyszínein, a kifejezetten erre az alaklomra virágokkal feldíszített folyosókon, tantermeken.

Ballag már a vén diák… (Klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Dávid Zoltán polgármester útravalóul a nyolcadikosoknak kiemelte: Ne feledjétek, elsősorban önmagatok előtt kell becsülettel megállni, saját képességeiteket, adottságaitokat megismerni, elfogadni és a legjobb célok szolgálatába állítani!

A rendezvényeken az intézmények vezetői és a diáktársak búcsúztak el az általános iskolák végzős diákjaitól, majd a nyolcadikosok búcsúzása következett. Megköszönték a támogatást és a gondoskodást tanáraiknak, szüleiknek, családtagjaiknak. A megható eseményen a nyolcadikosok műsorral, énekléssel kedveskedtek az őket ünneplő vendégeknek. Az elballagó nyolcadikosok nagy százaléka folytatja tanulmányait Orosházán. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.