- hirdetés -

Már a 85. tanév zárult le június 15-én, a Táncsics Mihály Gimnáziumban. A diákok ismét egy sikeres év után tanulhatnak tovább vagy mehetnek nyári szünetre.

Június 15-én az intézmény aulájában tartották meg a Táncsics Mihály Gimnázium idei évzáró rendezvényét. Az esemény a díszvendégek köszöntésével vette kezdetét, külön kiemelve Kaáli Nagy Géza professzort és Karin Schwedes, német szaktanácsadót. A köszöntéseket zenés produkció követte, a gimnázium 11. H-osztályának tanulója, Miszlai Márton énekelt a diákseregnek, tanáraiknak és a rendezvény résztvevőinek, majd az ebben a tanévben a gimnáziumban tanuló külföldi cserediákok nevében Descan Margaux köszönt el társaiktól.

Ezt követően Blahó János, az intézmény igazgatója mondta el évzáró gondolatait. Kiemelte, hogy ez már a 85. ilyen esemény, az iskola alapítása óta már három emberöltőnyi idő telt el.
– Amilyen a jelen iskolája, olyan lesz a jövő. Fontos, hogy az iskola teljesítse társadalmi küldetését. Az a tudás, képesség dönti el az egyén sikerességét, amit meg tudunk szerezni, ez pedig az iskola feladata – hangsúlyozta beszédében Blahó János.

Az igazgató emellett elköszönt búcsúzú kollégáitól, Nagy Róberttől és a nyugdíjba vonuló Makuláné Gulicska Valériától, kinek igazgatóhelyettesi pozícióját Árusné Erős Krisztina veszi át a következő tanévtől.

A díjazásé volt a főszerep az igazgató köszöntőjét követően, a diákok érdemeit tanulmányi- és sporteredményeik alapján ismerték el. Emellett Orosháza és testvérvárosa, a vajdasági Szenttamás jóvoltából idén is négy tanuló vehet részt montenegrói üdülésen. A legtöbb díjazott a ballagó osztályokból került ki, de a tizedik és tizenegyedik évfolyamosok közül is volt, aki rászolgált az elismerésre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.