- hirdetés -

A fiatal vizsgálótiszt, Arany Viktória érmeket halmoz a fitnesz és a testépítés világában. Nemrég a Miss Zsaru címet nyerte el, de már készül a következő megmérettetésre.

Másfél éve kezdett komolyabban foglalkozni a testépítéssel a jelenleg Budapesten élő Arany Viktória. A fiatal rendőrnő életmódja szigorú diétából és sportból áll, melyet tudatosan végez. Az alapokat szülővárosában kapta meg.

Tizenkét évig volt versenyző, az Orosházi Úszó Egyesületnek is tagja volt. Orosházi évei alatt eleinte Selmeczi Edit irányítása alatt sportolt, majd Schmidt Jenő vette szárnyai alá. Rengeteg versenyeredményre tehetett szert a segítségükkel. De ez a korszak lezárult.
– Amikor tanulás miatt befejeztem az úszást, eleinte csak futni jártam, majd egyetemen kezdtem el ismét sportolni. A Tonfa Szakosztály tagja voltam két évig, illetve emellett kettlebelleztem és konditerembe is jártam, majd 2016-ban kezdtem a testépítéssel komolyabban foglalkozni – emlékezett vissza Arany Viktória.

Serlegeket és érmeket halmoz egymásra Arany Viktória (Fotó: beküldött)

Zsúfolt mindennapjait a munka, valamint a testedzés teszik ki. Felmerül a kérdés, hogyan telik pontosan egy napja a fiatal testépítőnek?
– Más versenyfelkészüléskor „on” szezonban, mint verseny után „off” szezonban. Versenyfelkészüléskor minden reggel kardió edzéssel kezdek, majd reggeli és megyek dolgozni. Ott vagyok általában 8 órától 16 óráig, utána újra edzés, majd főzés másnapra, ezután bedobozolom az ételt és már este is van. Ekkor kicsit monotonok a napjaim. Amikor „off” szezon van nem járok reggelente kardiózni, de ugyanúgy edzek délután és elkészítem másnapra az ételt, de ilyenkor többször járunk moziba, hétköznap erre-arra a városban, mivel több az energiám és kevesebb alvással is bírom egy nap – mesélte.

Egymás után gyűltek az érmek, majd a FitBalance Nemzetközi Testépítő és Fitness kupán a dobogó legfelső fokára állhatott, mint Miss Zsaru.
– Minden eredményemre büszke vagyok de a legjobban a Miss Zsarunak örültem, mert az megmutatja, ilyen nehéz hivatás mellett is, mint az enyém, nincs lehetetlen – nyilatkozta az OrosCafénak a testépítő.

Minden versenyére nagyon büszke (Fotó: beküldött)

Az életmódváltásnak és a megfeszített munkának sokat köszönhet, úgy érzi kitartóbb és határozottabb lett, megtanulta, hogy minden eredményért keményen meg kell küzdenie.

Rengeteg terve van  jövőre nézve, a sportot semmi pénzért nem hagyná abba, sőt, fejleszti magát.
– Most csinálom a fitnesz instruktor iskolát. Ezt szeretném sikeresen elvégezni, majd segíteni másoknak az életmódváltásban ezáltal, valamint szeretném megszerezni a profi kártyát, valamint minden vágyam, hogy elismert versenyző váljon belőlem – mesélte.

Következő célja egy világbajnokságra felkészülni, ahol a legjobb formáját szeretné hozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.