- hirdetés -

Eldőlt, hol folytathatják az idei tanév nyolcadikos diákjai tanulmányaikat. A legtöbbjük felvételije eredményes volt, hiszen sikerrel jutottak be az elsőként megjelölt képzésre.

Az általános iskolák közül a Református iskola tanulóinak 45 százaléka folytatja gimnáziumban, 33 szakgimnáziumban, 22 százalékuk pedig szakiskolában tanulmányait. Reális pályaválasztásukat indokolja, hogy legtöbben az általuk első helyen megjelölt intézménybe vagy képzésre nyertek felvételt. A Táncsics Mihály gimnázium számított a diákok legnépszerűbb célpontjának.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola Vörösmarty Székhelyintézményéből 63 nyolcadikos tanuló ballag idén. Közülük mindannyian felvételt nyertek az általuk kiválasztott középiskolába. Gimnáziumba idén a tanulók 58 százaléka nyert felvételt, a második helyen, 30 százalékkal a szakgimnáziumba jelentkezők állnak. A tanulók idén is az orosházi középiskolákat részesítették előnyben, 28 tanuló választotta a Táncsics Mihály Gimnáziumot. A Vörösmarty-iskola Czina Sándor- és Rákóczitelepi tagintézményeinek tanulói közül a legtöbben a szakképző intézmények képzéseit részesítették előnyben.

A Táncsics Mihály Gimnázium idén is kedvelt célpontnak számított

A Kossuth Lajos Szakképző Iskola beszámolója szerint szakgimnáziumi képzésükre 50-en, szakközépiskolai szakmai képzésükre pedig 70-en érkeznek. Az Eötvös- és a Vörösmarty-iskolák mellett Gádorosról, Nagyszénásról és Pusztaföldvárról jönnek diákok az intézménybe. Beiratkozásukra június 21-22-én, 8 és 13 óra között lesz lehetőségük.

A Székács József Evangélikus Iskola tájékoztatása szerint nyolcadikos tanulóik felvételije sikeres volt, többségük náluk is az első helyen megjelölt középiskolába nyert felvételt. A tanulók mintegy harmada marad az iskola kilencedik osztályos általános tantervű osztályában. Felvételük a tanulmányi eredményhez kötött, amit harmincan teljesítettek. A másik, hatéves gimnáziumi képzésük 26 tanulóval működik tovább.

A város összes általános- és középiskoláját megkerestük, a felsorolt intézményeken kívül válasz nem érkezett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.