- hirdetés -

Már öt megyére kiadták a citromsárga figyelmeztetést felhőszakadás miatt.

A napokban sokakat megviselt a szeszélyes, kiszámíthatatlan időjárás, hiszen sokszor kánikulából változott egyszerre zivatarossá az idő. 

Ma napközben leginkább az Alföldön, pénteken a Tiszántúlon várhatóak helyenként zivatarok, amelyeket felhőszakadás és néhol 50 milliméter eső mellett, előfordulhat jégeső, amelyek mérete többnyire 1-2 centiméter, valamint akár 65 km/órás szélerősödés is kísérhet. Éjszaka északkeleten egy-egy zivatar előfordulhat.

Citromsárga riasztást adtak ki felhőszakadás miatt (Fotó: Rajki Judit)

Felhőszakadás miatt a mai napon egyelőre öt megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést: Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdu-Bihar és Jász-Kiskun-Szolnok megyében. 

Orosházán az előrejelzések szerint csütörtökön 25 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, előreláthatólag 11 milliméter csapadékkal kell számolnunk. A széllökések körülbelül 30 km/órásak lehetnek.

Pénteken is marad a citromsárga figyelmeztetés Békés megyére, felhőszakadás valószínűsége miatt. A hőmérséklet 16 és 26 fok között valószínű. A szél erőssége enyhül körülbelül 17 km/órásra. A csapadék mennyisége várhatóan 9 milliméter lesz. 

Szombaton és vasárnap várhatóan nem kell számolnunk riasztással, viszont a csapadékos időjárás tartósan felettünk marad. A hőmérséklet 29 és 16 Celsius fok körül várható. A szél erőssége körülbelül 15 km/órára mérséklődik. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.