- hirdetés -

Az éjszaka lecsapott vihar Békés megyében is károkat okozott, több településen áramkimaradás tapasztalható.

Tömeges üzemzavart okozott a Nemzeti Közművek szolgáltatási területén a Dél-Alföldön éjszaka végig vonult hatalmas vihar. Az erős, helyenként 100 km/h-t is meghaladó széllel érkezett vihar a hajnali órákban közel 100 000 ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet. Kora reggelre azonban a Nemzeti Közművek munkatársai már 70 000 helyen helyreállították a szolgáltatást.

A letört ágak és a tövestől kifordult fák a villamoshálózatra zuhantak, oszlopok törtek ki, emiatt tömeges üzemzavar alakult ki. A Nemzeti Közművek munkatársai egész éjszaka dolgoztak, azonnal megkezdték a hibák felderítését és ahol lehetett, megkezdték a javítást. A helyreállítás folyamatos, a Nemzeti Közművek 100-nál is több szakembere dolgozik a helyszíneken – tudtuk meg Csala Gabriellától, a Nemzeti Közművek kommunikációs munkatársától.

A katasztrófavédők is mozgalmas estén vannak túl, több esetben riasztották a tűzoltókat megyeszerte. Orosházán egy alkalommal kellett intézkedni, a Gyopárosi úton egy fa dőlt vezetékre, az akadályt elhárították – tájékoztatta az OrosCafét a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.